Originea fructului mango se atribuie Indiei şi de aceea, India asigură trei sferturi din producţia mondială de mango. Culoarea exterioară poate varia de la verde, verde-gălbui, până la galben şi chiar portocaliu-roşiatic. Pulpa este în general gălbuie, ceva mai consistentă decât pulpa unei piersici “pietroase” şi alunecoasă la mestecat.
Ce nu ştiaţi despre mango…
1. Un fruct de mango conţine de 20 de ori mai multă vitamina A (beta-caroten) decât o portocală. Beta carotenul regenerează pielea, ajută vederea şi, fiind un puternic anti-oxidant împiedică apariţia bolilor degenerative;
2. Vitamina E conţinută de mango i-a atras faima de “fruct al fertilităţii”;
3. Conţinutul bogat în vitaminele B3, B5, B6 îl recomandă pentru sistemul nervos supus stresului;
4. În India mango este consumat pentru a opri hemoragiile uterine;
5. În tratatul “Plante împotriva cancerului” medicul Hartwell acreditează ideea ca fenolii conţinuţi de mango (quercitina, isoquercitina, astragalina, fisetina, etc) şi anumite enzime au capacităţi anti-cancerigene.
Acest material a fost preluat din revista Bucătăria pentru toţi.