Pentru un lac care rezistă mai mult, este tentant să apelezi la o manichiură semipermanentă sau gel. Dar acestea ne afectează cu adevărat unghiile așa cum auzim adesea?
Se apropie sărbătorile de final de an si deja cauți manichiura ideală pentru această ocazie. Ați observat și culoarea ultra trendy care face furori pe rețelele sociale și va fi perfectă pentru această perioadă. Pentru ca aceasta să reziste mai mult, preferați să utilizați un lac sau un gel semipermanent. Cu toate acestea, ați auzit adesea că acestea vă pot deteriora unghiile. Ce este de fapt?
Pe TikTok, dermatologul care postează pe contul @dermguru a abordat cele mai comune idei preconcepute cu privire la sănătatea unghiilor noastre. Într-un videoclip realizat cu @drjennyliu , tot medic dermatolog, cele două femei abordează în special problema aplicațiilor cu gel sau acril, dar aceasta poate fi valabilă și pentru lacurile semipermanente, și efectul lor potențial asupra unghiilor și sănătății lor.
De ce spunem că lacul semipermanent dăunează unghiilor
Cu toții am avut experiența aplicării de lac semipermanent sau unghii false cu gel și având surpriza neplăcută de a găsi unghii moi și casante dedesubt după aplicare. Nu a fost nevoie de mult pentru ca această idee să se răspândească ca focul: „acest tip de produs este rău pentru unghiile noastre”. Cu toate acestea, realitatea este puțin mai complexă. După cum subliniază dermatologul @dermguru, de fapt modul în care se face aplicarea va avea impact asupra sănătății unghiilor, și nu produsul folosit. Al doilea medic dermatolog, @drjennyliu, adaugă că dacă faci aplicații ocazionale, combinate cu îndepărtarea corectă, precum și cu pauze pentru a lăsa din când în când unghiile naturale, nu va avea un impact negativ asupra unghiilor tale.
Intervievat de Femme Actuelle, Joséphine Perrin, tehnician de unghii, își amintește că o aplicare corectă durează în medie o oră și că nu trebuie nici să se încălzească, nici să doară. Ea precizează că există două modalități de a o face, cu sau fără acetonă în funcție de produsul folosit. Orice tehnică ai folosi, trebuie să o faci lent. Evităm să scoatem totul cu un șlefuitor și terminăm întotdeauna cu o pilă pentru a fi siguri că nu mergem prea departe. La fel și pentru îndepărtarea acasă, cheia este să aveți răbdare, să procedați în etape cu pila și mai ales să nu rupeți niciodată semipermanenta sau gelul.
Sursa: Tabu.RO