Primavara a inceput oficial, asa ca noi iti propunem sa o sarbatoresti cu un martisor dulce, facut in casa! Iata cum il poti realiza!
Ingrediente pentru 16 portii:
Foi:
6 oua
100 g nuci
50g cacao
1 lingura rom
150g zahar tos
Crema:
3 oua
200g zahar pudra
2 linguri apa
2 linguri cacao
2 linguri nes
300g unt
Sirop:
50ml rom
50ml apa
Ornare:
100g nuci macinate
Pasul 1:
Bate albusurile si adauga treptat zaharul si romul. Cand spuma se tine bine de tel, adauga pe rand galbenusurile, cacaoa cernuta si nuca macinata. Amesteca prin rasturnare, nu prin frecare, pentru omogenizare si toarna compozitia in tava aragazului, unsa foarte bine cu unt si tapetata cu faina. Coace la foc potrivit, timp de 40-50 de minute, cu usa cuptorului deschisa. Foaia se rumeneste usor si se intareste. Cand este uniform intarita, scoate tava din cuptor si taie foaia in tava, cat este calda inca in 3-4 fasii egale. Daca se rupe foaia din intamplare, nu iti face probleme. Se repara cu crema.
Pasul 2:
Pentru crema, amesteca incontinuu la bain-marie toate ingredientele, mai putin untul. Cand crema incepe sa se ingroase, ia vasul de pe foc si mai amesteca 3 minute. Cand crema este calduta, adauga untul frecat spuma. Cu aceasta crema umple foile dupa ce s-au stropit cu sirop. Pe deasupra unge prajitura cu crema si presara nuci macinate.
Speram ca va place reteta noastra si veti incerca sa va rasfatati cu acest martisor!
Vezi si:
http://www.tabu.ro/surprinde-ti-iubitul-cu-un-desert-delicios-tarta-cu-citrice/
http://www.tabu.ro/reteta-dietetica-dovleac-copt-cu-sos-de-nuci/
http://www.tabu.ro/rasfat-culinar-cu-doar-315-de-calorii/