Dacă nu ați aflat până acum, Titanicul a fost construit în Belfast, acum 100 de ani. Chiar dacă sună puțin macabru, Conor McClelland, chef și proprietar al restaurantului Rayanne House din Belfast și-a propus să pregătească 9 dintre cele 13 specialități care se aflau în meniul cinei zilei de 14 aprilie 1912, zi în care a avut loc tragicul accident.
McClelland și soția acestuia au petrecut luni întregi pentru a reda cu exactitate specialitățile celebrului meniu, restaurantul de pe Titanic fiind numit la vremea respectivă ,,Ritz-ul plutitor’’. Coincidență sau nu, restaurantul cumpărat de Conor a fost decorat la origine de același artist care a decorat și Titanicul.
Mai jos, meniul preluat de Conor, l-am lăsat special în limba Engleză. Puteți încerca și voi să pregătiți acasă. Sau mai bine faceți o rezervare și mâncați la Rayanne House.
First Course – hors d’oeuvres
Canapés a`L’Amiral
Second Course – Soup
Cream of Barley finished with Bushmills Whiskey and Cream
Third Course – Salad
Asparagus and Watercress Salad with Champagne – Saffron Vinaigrette served with Roast Squab
Forth Course – Fish
Poached Salmon with Mousseline Sauce garnished with Cucumber and Fresh Dill
Fifth Course – Sorbet
Rose Water and Mint Sorbet
Sixth Course – Entrée
Pan-Seared Filet Mignon topped with Foie Gras and Truffle drizzled with a Cognac, Madeira and Red Wine Reduction served with Potatoes Anna, Creamed Carrots and Zucchini Farci
Seventh Course – Sweet
Spiced Peaches in Chartreuse Jelly and French Vanilla Ice Cream
Eighth Course – Dessert
Cheese and Fruit
Ninth Course
Coffee and Petit Fours