Dacă te-ai decis să profiți de deschiderea teraselor și de vremea prielnică, iată de ce ar trebui să ții cont!
De astăzi terasele vor fi deschise pentru clienții lor, iar dacă te-ai hotărât să mergi, iată câteva măsuri de care să ții cont și care să te ferească de o posibilă infecție cu noul coronavirus.
În primul rând ar trebui să te asiguri că prezinți simptome de infecție virală (temperatură, rinoree, tuse, strănut), deoarece la intrarea în restaurant se va face un triaj. Este admis un grup de maxim 4 clienți la o masă, care să pastreze o distanță de 1,5 metri într ei. Este interzis transferul meniurilor de la un client la altul, la fel și solnițele, iar între mese distanța trebuie să fie de cel puțin 4 metri. Ospătarii vor purta măști și mănuși, pentru a-i feri pe clienți. În cazul în care aceștia omit să foloseasca măsurile de siguranță, le puteți cere să o facă. Accesul va fi permis celor care au făcut o rezervare în prealabil, lăsând date de contact ce vor fi folosite în eventualitatea în care unul din clienți va fi confirmat cu SARS-CoV2. În cazul în care este nevoie să intri într-un spațiu închis, folosirea măștii este necesară și obligatorie. Patronii trebuie să stabilească circuite cu sens unic pentru clienți și să dezinfecteze mesele după fiecare.
Nu uita să ai la tine masca, mănuși și dezinfectant. Îți vor fi de mare ajutor!
Autoritățile au promis controale stricte și amenzi pe măsură dacă regulile de distanțare nu sunt respectate