Cunoscutul prezentator de radio și televiziune este și poet, iar de multe ori și-a surprins fanii cu compozițilie lui. Iată că zilele trecute Mihai Morar (38 de ani) a publicat pe rețelele de socializare o poezie probabil compusă de el. Astfel că vedeta a primit o mulțime de aprecieri și comentarii la poezia sa.
După ce și-a mutat emisiunea de radio acasă, că să nu se mai deplaseze la sediul radioului, Mihai Morar s-a apucat să publice versuri, creație proprie. S-ar părea că acesta a avut inspirație și a primit nenumate comentarii de bine de la fani. “Un tătic fericit! Dumnezeu să vă binecuvînteze familia! Vă salutăm de la Baia-Mare!” sau “Salut Mihai ,sunteți foarte frumoşi copilăria noastră de la bunici din Poduri,Capu Dealului,Cruce la Mănuntelul și cireșele lui nea Iosif și multe alte amintiri, copilărie de vis.Multă sănătate Mihai ție și frumoasei tale familie!”. Vedeta are și el trei copii, două fete gemene și un băiețel, pe care îi iubește foarte mult. Aveți în continuare versurile scrise.
COPIII “ĂȘTIA”…
Ne-am grăbit. Grabă e marca înregistrată a generației noastre. Am copilărit și, de-atunci, doar ne-am grăbit. Ne-am grăbit să ne facem mari. Ne-am grăbit să ne dăm mari. Am muncit grăbit. Am cheltuit grăbit. Am iubit grăbit. Am trăit grăbit. Ne-am tot grăbit până când, brusc, ne-am oprit. Ne-am grăbit să ne judecăm până și proprii copii. Copilăria noastră vs. Copilăria lor. “Noi n-am primit nimic” vs. “Voi aveți totul de-a gata”. “Noi am trăit timpuri grele” vs. “Voi nu știți ce e greul”. “Pe vremea noastră…” vs. “Ce știți voi…”. Le-am judecat toată copilăria înainte că ea să se termine. Pentru că eram atât de siguri pe noi că în lumea asta, peste care ne închipuiam atotstăpânitori, nu se mai poate întâmpla nimic rău. Și, când ne grăbeam mai frumos și fără folos, brusc, lumea a luat o pauză. Iar copiii ăștia pe care noi îi i-am judecat stau de vreo trei săptămâni închiși în case. Mult mai mult decât am stat noi, cei care “am trăit vremuri grele”, la Revoluția din ‘89, bunăoară. Și sfârșitul arestului lor la domiciliu nu e aproape. Copiii ăștia, care învață pe whatsapp și prin teleconferințe, trăiesc adevărata izolare: de joacă, de colegi, de “fără-grijile” copilăriei. Totuși, școala asta online, nu educațional, dar emoțional, e unul dintre cele mai triste tablouri ale pandemiei. Și, totuși, copiiii ăștia, care au avut totul de-a gata, s-au adaptat mai repede decât noi acestei noi ordini. Și sunt mai ascultători decât noi. Tot noi, cei care “pe vremea noastră…”, suntem mai smiorcăiți decât ei, mai nesupuși. Tot noi suntem mai sensibili, tot noi am mai negocia un pic starea de urgență, am mai nesocoti un pic câte o ordonanță militară, am vrea să închidem lumea, dar am mai face un grătar înainte. Tot noi, când lumea s-a oprit, ne-am mai grăbi un pic. Pentru că pe noi nu ne-a înățat nimeni să “stăm”. Și, poate, dacă nu ne-am grăbi și acum, pe loc, am învăța asta de la copiii noștri: că problema noastră cea mai mare este cu statul. Statul nostru, de fapt”, a scris Mihai Morar.