Microneedlingului este un tratament facial de ultimă oră care îţi redă frumuseţea chipului. Din acest artifol vei afla cum funcţionează tratamentul cu microneedling, cui este recomandat, cum decurge o şedinţă de microneedling şi care sunt efectele benefice ale acestei tehnici cosmetice.
Ce este microneedlingul?
Microneedling (cunoscut și sub numele de terapia de inducere a producerii de colagen) implică utilizarea acelor fine pentru a crea sute de răni mici, invizibile, în stratul superior al pielii. Acest tratament minim invaziv, indiferent dacă este făcut de către un dermatolog sau chirurg plastician, sau acasă folosind un dermaroller este practic nedureros și incredibil de eficient. Micro-rănile pe care le creați stimulează procesele naturale de vindecare a rănilor, ducând la o schimbare a celulelor și la o producție crescută de colagen și elastină, inversând astfel și prevenind semnele îmbătrânirii. Funcționează la fel ca laserele, doar că răniți mecanic pielea în loc să folosiți căldură sau lumină.
Tratamentul cu microneedling poate fi realizat atât în scop curativ, cât şi preventiv. Astfel, pentru tratamentul cicatricilor şi erupţiilor cutanate sunt necesare cel puţin 8 şedinţe, pentru petele pigmentare – 6 şedinţe, iar pentru pielea normală, fără defecte vizibile – 3 sesiuni. Aşadar, numărul de şedinţe de microneedling diferă în funcţie de zona tratată şi de complexitatea tratamentului, între 3 şi 8 şedinţe, la un interval de 1-3 săptămâni.
Cui se adresează tratamentul cu microneedling?
Microneedlingul este recomandat persoanelor care prezintă riduri fine de expresie, pete postacneice, pori dilataţi, pete pigmentare cauzate de soare sau de vârstă (melasmă), vergeturi, cicatrice, dar şi celor care vor să stopeze căderea părului.
Beneficii
- ajută la estomparea ridurilor şi a liniilor fine de expresie
- hidratează în profunzime tenul
- sporeşte producţia de colagen şi elastină
- ameliorează petele pigmentare cauzate de soare sau de vârstă
- elimină semnele postacneice
- reduce cicatricile postoperatorii şi pe cele atrofice (vergeturile)
- micşorează porii dilataţi
- tonifiază şi are efect de lifting asupra pielii
- previne căderea părului
- creşte densitatea şi rezistenţa firului de păr
Contraindicaţii
Procedura microneedling este contraindicată femeilor însărcinate sau care alăptează, persoanelor care au tendinţa de a forma cicatrici cheloide, celor care prezintă infecţii sau herpes în zona ce se doreşte a fi tratată şi celor care au tulburări de coagulare a sângelui sau care urmează un tratament cu anticoagulante. De asemenea, este o procedură nerecomandată persoanelor care au urmat în ultimele 3 luni un tratament antiacneic cu retinoizi.