Tabu
HEALTH

Motivul pentru care se poartă acest piercing în ureche te va pune pe gânduri

În ultimii ani, piercing-urile netradiționale în locuri precum septul nasului, lobul de sus al urechii, tragusul urechii și anti-tragus-ul au devenit cu siguranță mult mai trendy, dar nu oricine alege să le poarte acolo din motive estetice.

Că e vorba de teribilism sau că e parte a unei tradiții culturale de lungă durată, persoanele cu piercing și-au străpuns pielea ca o modalitate de a se exprima.

Deşi poate părea ciudat, anumiţi oameni au reuşit să scape definitiv de migrene prin aplicarea şi purtarea permanentă a unui piercing. Acest tratament seamănă foarte mult cu reflexoterapia, care are că scop stimularea unui punct de reflex pentru a calmă şi a regla anomaliile şi dezechilibrele între diferite părţi ale corpului.

Singură diferenţa este că, prin acest tratament, urechea nu este stimulată prin apăsarea cu degetele sau folosind ace, ci mai degrabă prin utilizarea de piercing-uri.

Acest tip de piercing, aplicat pe cartilajul urechii în apropierea canalului auditiv, face că inelul să penetreze un punct de presiune frecvent vizat de acupunctură şi, astfel, reproduce efectele acupuncturii.

Mulţi oameni au reuşit în acest mod să reducă intensitatea migrenelor de care suferă. Străpungerea terminatiilor nervoase şi a vaselor de sânge învecinate determina în corp o eliberare de endorfine şi de alte substanţe analgezice.

Oamenii care au încercat această metodă raportează că durerile de cap au scăzut drastic în intensitate şi se declara mulţumiţi de eficacitatea tratamentului.

ARTICOLE SIMILARE

Sunt probioticele eficiente în lupta împotriva depresiei? Răspunsul cercetătorilor

Andreea Damian

Ce se poate întâmpla dacă folosești prea des uleiuri esențiale

Andreea Damian

Avertismentul OMS: Un milion de cazuri de COVID-19 și 50.000 de decese în următoarele zile

Andreea Damian

Elle Macpherson, sfaturi de dietă și sport pentru femeile de peste 50 de ani

Andreea Damian

TABU: Invenția care ar putea ajuta bărbații să-și alăpteze bebelușii

Andreea Damian

6 tipuri de leziuni provocate de smartphone și cum să le eviți

Andreea Damian

Scrie un comentariu