De neratat. Åži nici nu aveți cum să-l ratați: Muzeul Guinness, a cărui adresă se găsește pe fiecare sticlă de bere, în care puteți face un tur audio sau ghidat al istoriei berii Guinness, sau petrece timp într-un pub dublinez tipic. De neratat e și panorama Dublinului de la ultimul etaj al magaziei, una din cele mai înalte clădiri din oraș.
De vizitat. Trinity College, simbol al Dublinului, a fost fondat în 1592. Mizând mereu pe progres, acceptând într-un mediu protestant studenți catolici încă din 1793 și studente femei din 1904, înaintea multor instituții similare, școala lui Oscar Wilde, a lui Bram Stoker, dar și a lui Jonathan Swift, include o bibliotecă de manuscrise medievale foarte prețioase.
De bifat. Catedrala St. Patrick, fondată în 1192 și reconstruită cu ajutorul donațiilor constante ale familiei Guinness, este cea mai impunătoare și interesantă catedrală din Dublin. De bifat este și grădina catedralei, ideală pentru relaxare.
De încercat. O plimbare pe Ha’Penny Bridge, primul pod pietonal peste râul Liffey, foarte pitoresc noaptea, când este luminat și oferă o atmosferă plăcută și liniștită trecătorilor.
De povestit acasă. Clădirea ca de basm a Galeriilor Naționale, care găzduiește colecții de pictură irlandeză contemporană, dar și colecții de pictură italiană barocă și flamandă. Este unul din puținele muzee naționale europene în care intrarea este gratuită.