De neratat. Colosseum, arena romană folosită în antichitate pentru lupte cu sclavi gladiatori, bătălii maritime improvizate și concursuri de vânătoare, restaurat la începutul anilor 2000 este unul din cele mai fascinante simboluri romane. Colosseum a fost votat de cititorii Lonely Planet ca locul în care turiștii pot fi cel mai aproape de istoria Imperiului Roman.
De bifat. Piazza Navona, una din cele mai cunoscute piețe romane, are ca stil dominant barocul și aglomerația de clădiri impunătoare, fântâni, baruri și restaurante și atracții turistice face din Piazza Navona una din cele mai tranzitate zone ale centrului vechi al Romei.
De scris acasă. Despre Villa Borghese, situată în parcul omonim, care face parte dintr-un ansamblu de clădiri a căror construcție a început în anii 1560. Aparținând familiei Borghese, una din familiile cheie ale Italiei medievale și iluministe, cea care l-a dat lumii pe Papa Paul V, Villa Borghese găzduiește azi colecții permanente de artă, cu highlighturi precum Rafael, Caravaggio, Rubens și Bernini.
De testat. Bocca della Verità, aflată în porticul bisericii Santa Maria di Cosmedin, este o relicvă din secolul I, dedicat unor zeități păgâne, care îndeplinește din Evul Mediu rolul de detector de minciuni. Cu mii de replici în sălile de jocuri și parcurile din întreaga lume, Bocca della Verità atrage și astăzi un număr incredibil de turiști.
De fotografiat. Fântâna Trevi, cea mai mare fântână romană, care îl are în prim plan pe zeul Neptun, este o operă arhitectonică din secolul al XVIII-lea în jurul căreia gravitează legenda urbană a revenirii la Roma: aruncați o monedă peste umăr în fântână și următoarea vizită la Roma vă este asigurată.