Autostrada Sunt parte din evoluție, dar în același timp dăunează mediului. Autostrăzile distrug habitatul animalelor și le schimbă comportamentul. 171 de specii de viață sălbatică au dispărut ca urmare a aparițiilor autostrăzilor în Brunei. În România, autostrada București-Brașov va trece prin pădurea Surlari din apropierea Capitalei, iar în această pădure trăiesc 20.000 de păsări acvatice.
Pădurea
Defrișările masive încurajează încălzirea globală. Conform World Health Organization, din cauza încălzirii globale, mortalitatea se va dubla în următorii 25 de ani și va ajunge până la 300.000 de oameni pe an, la nivel mondial. În Româacirc;nia, defrișările favorizează inundațiile; un brad controlează o tonă de apă, tăierea a 300 de brazi înseamnă 300 de tone de apă care vor ajunge într-o albie care se va revărsa peste câteva case.
Gunoiul este una dintre cele mai mari probleme la nivel global. Statistic vorbind, fiecare familie de patru persoane produce într-o săptămână între 35 și 70 de kg de gunoi, dintre care până la 10 kg sunt resturi alimentare. Din totalul gunoiului, o treime o reprezintă hârtia. Anual o persoană folosește 220 kg de sticlă. (Wastes Report, 2007)
Apa Acoperă 71% din suprafața globului și reprezintă 65% din corpul nostru. E normal ca toată
Energie Conform unui studiu realizat de Agenția Europeană de Mediu, în perioada 1990- 2004, România se află în TOP 5 european al celor mai dinamici sabotori ai stratului de ozon. Cea mai rapidă creștere a emisiilor de gaze cu efect de seră s-a înregistrat în Luxemburg, 156%. Irlanda, Cehia și Portugalia ocupă pozițiile imediat următoare, cu performanța de nedorit a creșterii emisiilor cu 140%, 107%, respectiv 97%. România, aflată pe locul al cincilea, a aruncat în atmosferă, în perioada monitorizată, gaze cu efect de seră în creștere cu 95%.
Coafură: Sebastian Mirică; Machiaj: Elisabeta Făcăianu; Stil: Maria Alexe
Vestimentație și accesorii: Mango, Debenhams, Famous Brands, Accessorize, Goldenpoint, Musette
2 comentarii