Tabu
LIFE & LOVESlider

Norocul | De ce trebuie să credem în șansă

Unii spun că trăiesc sub protecția unei stele norocoase. Alții cred că soarta le este potrivnică. Dar a fi în locul potrivit la momentul potrivit este mai mult decât o chestiune de noroc.

Între această criză sanitară ce pare că nu se mai termină, criza economică care se instalează și viața noastră socială redusă la durere, ideea de noroc pare ceva de pe altă planetă. Cu toate acestea, este posibil – fie acum sau niciodată să ai încredere în norocul tău! Nu în sensul că am aștepta ca un miracol să se întâmple dintr-o dată și să ne scoată din impas. Dar, mai degrabă, încercând să identificăm și să profităm de oportunitățile pe care le oferă existența noastră, chiar și în cele mai dificile situații.

Pentru a fi norocos, nu este necesar să te naști sub o stea norocoasă sau să câștigi la loterie, este suficient să fii atent, pregătit la toate provocările, așa cum explică profesorul de psihologie Philippe Gabilliet, citat de Femme Actuelle: „Ceea ce numim noroc nu poate fi considerat ca ceva exterior nouă. Este un mod de așteptare, de abordare și apoi de reacție la pericolele fericite – și adesea nefericite – ale vieții.”, spune el. Ceea ce înseamnă mai mult sau mai puțin să spunem că toți avem șansa noastră.

Pentru a vă reconecta cu norocul, trebuie mai întâi să credeți în el. După cum spune faimosul anunț Loto : „100% dintre câștigători și-au încercat norocul!” Primul pas în declanșarea mecanismelor norocului este să crezi în posibilitatea acestuia. Acest fenomen a făcut obiectul studiilor coordonate de Richard Wiseman, profesor de psihologie experimentală la Universitatea din Hertfordshire (Regatul Unit). Comportamentul a 400 de oameni a fost observat de-a lungul a opt ani: unii s-au considerat norocoși, alții deloc. Concluzia cercetătorilor: nu evenimentele trăite au diferențiat cel mai mult grupurile, ci modul în care au fost abordate.

Dorința de a da norocului o șansă

Richard Wiseman a teoretizat astfel noțiunea de „noroc durabil”, rezultatul unei poziționări conștiente și voluntare. „Norocoșii creează și acționează în funcție de oportunitățile fortuite care le apar și de care profită în viața lor”, spune el. În fiecare zi, ei sunt deschiși la oportunități și oameni, au încredere în intuiția lor și nu se lasă descurajați, chiar dacă probabilitatea de succes este minimă.

„Nimeni nu s-a născut sub o stea nenorocoasă, sunt doar oameni care nu pot citi cerul”, ne luminează Dalai Lama. Aceasta implică faptul că avem tot interesul să ne punem într-o stare de atenție și disponibilitate pentru ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Așa preluăm semnele sorții. Să recunoaștem, ideea de noroc poate fi și copleșitoare. Aceasta implică faptul că nu avem neapărat control asupra existenței noastre și că întâmplarea are un cuvânt de spus în istoria noastră.

ARTICOLE SIMILARE

O substanță din oja preferată te-ar putea face să te îngrași

Andreea Damian

Păr cenușiu | Rujurile perfecte pentru a-l pune în evidență

Andreea Damian

Ce legătură are moartea lui Liam Payne cu P Diddy

Andreea Damian

Top 10 cei mai sexy jucatori de la Euro 2016

realitatea

„Tânăr şi neliniştit” a ajuns la episodul 12.000

Andreea Damian

Veste ȘOC! Simona Halep divorțează de Toni Iuruc. Motivul real al separării

Andreea Damian

Scrie un comentariu