Sănătatea pielii noastre implică inevitabil îndepărtarea machiajului. Zilnic, pielea noastră este supusă numeroaselor atacuri externe, precum poluarea atmosferică, alergenii, praful și chiar razele UV.
Așadar, odată ce vine sfârșitul zilei, este important să o curățați corespunzător și să îndepărtați murdăria pentru a se putea repara și regenera cât mai bine pe parcursul nopții. Fie cu ulei, lapte și/sau apă micelară, există multe produse pentru demachierea feței, de preferat în funcție de tipul de ten.
Totuși, uneori este tentant să săriți peste demachiere. De obicei, când vii acasă târziu după o zi lungă de muncă sau o seară festivă, ești rapid tentată să te strecori direct în pat. Dar aceste câteva minute economisite pot avea de fapt consecințe grave, și nu doar pentru piele.
Importanța demachierii pentru a avea grijă de pielea ta și de ochi
Eliminarea impurităților este un pas cheie în îngrijirea și conservarea pielii. Într-un videoclip explicativ postat pe contul ei de TikTok, Shereene Idriss, un dermatolog cu sediul în New York, explică importanța spălării pe față în fiecare zi. „Dacă vrei să știi de ce trebuie să te speli pe față seara și nu, nu este doar pentru pielea ta, este pentru a evita acest lucru”, spune ea, arătând spre un ochi infectat. După cum explică ea, ochiul în cauză este cel al unei femei care nu și-a îndepărtat rimelul. „După ani de zile, au găsit aceste calcificări încorporate sub pleoapa superioară, cauzând zgârieturi pe cornee și ducând la probleme de ochi pe termen lung”, explică dermatologul.
Pentru a nu risca o astfel de infecție și pentru a vă asigura sănătatea ochilor, Shereene Idriss vă oferă câteva sfaturi. În primul rând, ea recomandă să nu împărțiți sau să nu schimbați niciodată machiajul cu cineva. Apoi, ea subliniază importanța spălării regulate a tuturor pensulelor, inclusiv a celor pentru fardul de ochi. Expertul insistă, de asemenea, să vă înlocuiți machiajul ochilor la fiecare trei luni, sau imediat în cazul unei infecții oculare. În aceeași ordine de idei, ea precizează că trebuie să fii atent la termenele de expirare ale produselor tale. „Rimelul poate încuraja creșterea bacteriilor și a virușilor”, scrie ea. În sfârșit, dermatologul reamintește că, dacă rimelul, sau în general machiajul, intră în ochi, nu trebuie să freci, deoarece riscă să provoace iritații.
Sursa: Tabu.RO