Nunțile formale și foarte elegante nu mai sunt la modă arată un studiu realizat în ultimii 10 ani pe seama preferințelor celor care se căsătoresc. În schimb, nunțile în hambare, ferme, în aer liber, nunțile rustic-șic sunt ultimul răcnet pentru cuplurile moderne.
Pentru cei familiarizați cu Pinterest, conceptul de nuntă rustic-șic este foarte cunoscut. Dacă nu știți la ce se referă, vă spunem noi: flori de câmp în borcane pictate manual sau lăsate ca atare, mobilă recondiționată, tăblițe scrise cu creta, luminițe decorative pentru copaci și mult lemn natural.
Se pare că explicația pentru noul trend al nunților rustic-șic vine din faptul că milenialii se căsătoresc mai târziu decât o făceau pe vremuri părinții lor. În momentul în care decid să facă pasul cel mare, cuplurile moderne știu deja mai multe despre propriile lor personalități și văd nunta în sine ca pe o expresie a propriei lor personalități decât ca pe un ritual vechi sau un scenariu de bifat. Rustic șic-ul devine de fapt o respingere a unei formalități și o expresie a autenticității.
Singura problemă este că la o privire mai atentă, tot acest trend nu este chiar atât de autentic cum cred mirii. În primul rând că nunțile de acest gen sunt la fel de scumpe cum ar fi cele tradiționale, dacă nu chiar mai scumpe. Apoi, de cele mai multe ori, simplul fapt că nunțile au loc totuși într-un loc organizat astfel încât să pară că e cât mai autentic, cu iazuri improvizate de om (nu naturale) sau cu șuri pregătite festiv, special pentru ocazie reduce autenticitatea la zero.
Esteticul acestor nunți reprezintă o dorință a milenialilor de evocare a unui trecut pastoral, o viață simplă care există de altfel doar în mintea celor care locuiesc în mediul urban.