Prezentatoarea TV Olivia Steer este una dintre cele mai cunoscute vedete de la noi care adoptă stilul alimentar raw-vegan. Atât pe blogul său, cât și în cartea pe care, nu de mult timp, a lansat-o, aceasta prezintă diverse rețete sănătoase, printre care și nenumărate deserturi.
Una dintre bunătăţile raw pe care acestea le-a gătit soțului sau, Andi Moisescu, este “Cheesecake-ul cu mac și stafide“.
Ingrediente:
- 1+1/2 cana de caju înmuiat o ora-doua (sau peste noapte) si bine scurs
- 1 pahar de fresh de portocale
- 2 linguri de miere de rapita
- 2 linguri de coaja rasa de portocale/lamaie bio
- 1 lingurita de agar-agar
- 10 picaturi de esenta naturala de vanilie
- 1 cana de migdale fin rasnite
- 1 lingura de ulei de cocos
- 1 pumn de stafide
- 1 lingura de mac
Se amestecă migdalele râșnite, uleiul de cocos, o lingură de miere și 5 din cele 10 picături de esență naturală de vanilie, până aromele se întrepătrund, iar aluatul capăta un aspect de cocă tare, cu care se tapetează în strat subțire o formă inelată de tort.
Din câțiva pumni cu nuci caju, un pahar cu suc proaspăt de portocale, o lingură de miere, coajă rasă de portocale și câteva picături de vanilie, se pregătește, în blender, o cremă dulce – “crema de brânză”.
Apoi se amestecă împreună cu stafidele și gelifiantul făcut dintr-o linguriță rasă de agar-agar, fiartă în jumătate de pahar cu apă pură, și se toarnă peste blat.
După ce se preasară macul peste prăjitură, se bagă la frigider. În 15 minute este numai bună de devorat!
1 comentariu