Publicul bucureștean are ocazia să descopere noutatea muzicii vechi, vreme de două săptămâni, la Festivalul de Muzică Veche București.
Sub genericul „Orient și Occident”, Festivalul de Muzică Veche București are loc în perioada 10-27 noiembrie, în diverse spații culturale din Capitală. Renumiți artiști din Spania, Germania, Franța, India, Italia, Armenia și România îi invită pe bucureșteni (și nu numai) să redescopere noutatea muzicii vechi într-un repertoriu marcat de nostalgia și eleganța unor timpuri uitate sau mai puțin cunoscute.
Vreme de două săptămâni, mai mulți artiști vor evolua în spații precum: Muzeul Național de Artă al României, Sala Radio, Palatul Bragadiru, Biserica Anglicană, Universitatea Națională de Muzică din București și Biserica Sfântul Ioan Rusul.
În cadrul festivalului vor evolua:
chitaristul Xavier Díaz Latorre (Spania),
Emilio Villalba și formația sa, Cantica (Spania),
clavecinistul Ketil Haugsand (Germania),
ansamblul Le Consort (Franța),
Sangam Trio (India, Italia),
Corul Etheros (România),
ansamblul Sempre (România),
formația Trei Parale (România),
Arsen Petrosyan Quartett (Armenia),
Corul Melos Paisian (România).
La eveniment vor participa și invitați speciali: prof.univ.dr. Nicolae Gheorghiță și monahul Filotheu Bălan (doi dintre cei mai apreciați muzicologi bizantini ai momentului). Unul dintre momentele așteptate ale actualei ediții este inaugurarea în concert a unui clavecin, model francez, cu două manuale, creație a lui Ketil Haugsand și a lui Philippe Vaille (The Paris Workshop).
Întregul program al Festivalului de Muzică Veche București poate fi văzut AICI.
Biletele se pot cumpăra din rețeaua fizică Eventim sau online, AICI.