Tabu
HEALTH

Paracetamolul NU ar trebui prescris pentru tratarea durerilor cronice. Efectele nebănuite asupra organismului!

Medicamentele contra durerii, cum ar fi paracetamolul, ibuprofenul și aspirina pot face mai mult rău decât bine dacă sunt folosite în tratamentul pentru durerile cronice, au anunțat oficialii din domeniul sănătății din Marea Britanie.

În proiectul noului plan făcut de Institutului Național de Excelență în Sănătate și Îngrijire (NISA)medicilor li se solicită să nu prescrie medicamentele persoanelor care suferă de durere cronică. NISA a anunțat că există „puține dovezi sau chiar niciuna” că medicamentele utilizate frecvent au făcut vreo diferență în ceea ce privește sănătatea pacientului, calitatea vieții, durerea sau suferința psihologică, relatează The Sun.

În noul ghid, publicat luni, se precizează că există dovezi care demonstrează că medicamentele pot provoca vătămări persoanelor care le iau, una dintre ele fiind dependența. Durerea cronică este o afecțiune care nu poate fi asociată cu un alt diagnostic sau drept un simptom al unei afecțiuni subiacente. Afecțiunea poate duce la depresie și dizabilitate – durerea fiind resimțită în mușchi și oase sau chiar în tot corpul.

NISA a precizat că aproximativ o treime sau chiar jumătate din populația Marii Britanii ar putea suferi de dureri cronice. Între timp, aproape jumătate dintre persoanele care suferă de această afecțiune au primit și diagnosticul de depresie și două treimi nu pot lucra din cauza acesteia.

De asemenea, în proiectului noului plan se specifică faptul că paracetamolul, medicamentele precum aspirina și ibuprofenul, benzodiazepinele sau opioidele nu ar trebui să fie prescrise, deoarece nu există nicio dovadă că ajută.

Nick Kosky, președintele comitetului de orientare, a declarat că medicilor de familie le este „dificil” să gestioneze această boală. Doctorul a precizat că există o „neconcordanță” între așteptările pacienților și tratament, care poate duce la tensiuni între persoanele care au nevoie de îngrijiri medicale și medici. În plus, acest lucru îi poate determina pe medici să prescrie medicamente ineficiente sau chiar dăunătoare pentru pacienți.

ARTICOLE SIMILARE

De ce zgomotul de la birou îi deranjează pe unii oameni mai mult decât pe alții

realitatea

Cum îți poți crește imunitatea și preveni îmbolnăvirea?

Tabu Tabu

Terapia prin râs și efectele sale incredibile asupra sănătății

Andreea Damian

STUDIU: S-a inventat leacul pentru alergia la arahide

Andreea Damian

Un simplu gest trebuie să facă părinții ca să calmeze un bebeluș agitat

Andreea Damian

Cancerul de piele: Este bine să iubești soarele, dar trebuie să te protejezi de razele lui UV!

Tabu Tabu

Scrie un comentariu