Conform show-ului, “Trust me, I’m a doctor” difuzat pe canalul BBC, pastele reincalzite sunt mult mai sanatoase! Aceasta informatie poate fi un prilej de bucurie pentru fanii bucatariei italiene, dar pe ce se bazeaza acest principiu in cele din urma? Deoarece pastele sunt carbohidrati, acestea sunt absorbite si percepute de catre organism precum “zaharuri”, crescandu-ne astfel nivelul glucozei din sange. Pentru a reduce nivelul glucozei din sange, organismul incepe sa elibereze acea substanta numita insulina. Din aceasta cauza, dupa fiecare portie copioasa de paste ne simtim mai degraba obositi, decat in plina forma. Studiile efectuate asupra acestui caz arata ca pastele reincalzite, datorita schimbarii de temperatura (intai racite si apoi reincalzite) devin mult mai nutritive pentru corpul nostru. O masa plina de carbohidrati se poate transforma intr-una mai sanatoasa, care sa iti aduca aportul necesar de fibre, fara a schimba vreun ingredient, ci doar temperatura!
1 comentariu