Tabu
HEALTH

Pericolul care ne paște când folosim parfumul

Parfumul e semnătura oricărei femei, de aceea e nelipsit din garderoba zilnică. Însă acest produs de îngrijire reprezintă un pericol pentru sănătatea noastră, susțin ultimele cercetări. Ingredientele parfumurilor pătrund în organism, sunt metabolizate şi multe rămân acolo, fapt ce poate dăuna grav sănătăţii, cu toată mireasma perfectă de care beneficiezi pentru câteva ore, arată un studiu citat de dailymail.co.uk.

Oamenii de știință au descoperit că aproximativ 30% din numărul populației este afectată în mod negativ de aceste produse de beauty. În urma folosirii acestora, o mulțime de persoane s-au confruntat cu reacții alergice, iar aceasta este cea puțin deranjantă problemă. În urma cercetărilor s-a descoperit că parfumul, dar și alte produse care elimină arome în aer, printre care odorizantele de cameră, lumânările parfumate sau aftershave-ul, pot determina apariția migrenelor, provocând iritații la nivelul sinusurilor, ceea ce face ca duerea de cap să fie amplificată.

Într-un sondaj realizat în 2004 pe 1.000 de persoane, 31% au raportat reacții adverse la produsele care conțin parfum. Câțiva ani mai târziu, un alt sondaj a confirmat aceste rezultate. Un al treilea studiu, în 2016, a constatat că aproape 35% dintre persoane au raportat probleme de sănătate, cum ar fi dificultăți respiratorii și dureri de cap când sunt expuse la parfum.

Unii au raportat, de asemenea, ochi roșii, congestie nazală, dureri de cap și crize de astm. Alții au prezentat probleme de piele, dificultăți cognitive, cum ar fi incapacitatea de a se concentra și probleme gastro-intestinale, cum ar fi greața. Numărul real de persoane care se îmbolnăvesc din cauza parfumuli este aproape sigur mai mare decât arată studiile.

Cu toate că substanțele din care este fabricat parfumul pot avea un impact puternic la nivel hormonal, oamenii de știință nu au putut trasa o legătură directă între acestea și dezvoltarea cancerului în organism. Totuși, specialiștii atrag atenția asupra acestor produse, recomandând să fie folosite ținând cont de anumite limite.

 

ARTICOLE SIMILARE

Cum ajungi la un spital bun din Turcia atunci cand nu mai ai solutii in tara ta

Tabu Tabu

Remediul german străvechi care scade colesterolul

Andreea Damian

Vitamina care îți poate salva viața dacă ai Covid-19

Andreea Damian

Alimentul-minune pentru Postul Crăciunului

Andreea Damian

La fiecare 11 secunde, o gravidă sau un nou-născut moare undeva în lume – raport ONU

Andreea Damian

Greşeli frecvente pe caniculă. De ce este bine să eviți dușurile reci

Andreea Damian

Scrie un comentariu