Interzicerea vine după ce hitul lui Williams “Happy” a fost pus la un eveniment al președintelui Trump la doar câteva ore după ce a avut loc un atac armat la o sinagogă din Pittsburgh.
“Pharrell nu a permis și nu vă va acorda permisiunea de a difuza public niciuna dintre piesele lui”, se arată în scrisoarea avocatului lui Pharell Williams, Howard King (potrivit The Guardian).
“În ziua în care au fost uciși în masă 11 oameni de mâinile unui “nationalist” deraiat, ați difuzat cântecul lui Pharell Williams unei mulțimi strânse la un eveniment politic din Indiana”, continuă scrisoarea. “Nu a fost nimic “fericit” legat de tragedia provocată țării noastre sâmbătă și nu a fost acordată nici o permisiune pentru folosirea acestui cântec într-un scop politic”.
Trump a fost criticat și pentru că a făcut glume imediat după atacul armat de la Pittsburgh. Cu toate acestea, ulterior, la evenimentul din Indiana, a condamnat atacul armat, numindu-l “un act antisemit” și adăugând: “Noi pur și simplu nu părem să învățăm nimic din trecut”.
Scrisoarea de încetare a difuzării muzicii lui Williams la evenimentele politice ale președintelui Trump urmează o cerere similară din luna august, cea a lui Steven Tyler, solistul Aerosmith, al cărui avocat a spus: “Domnul Trump vrea să dea impresia falsă că clientul nostru și-a dat consimțământul pentru utilizarea muzicii sale și chiar că ar susține președinția domnului Trump.”
Alți muzicieni care i-au interzis președintelui SUA să le folosească muzica sunt: Adele, Neil Young, Rolling Stones și Queen. Michael Stipe, membru al REM, a declarat în 2015: “Nu folosiți muzica noastră sau vocea mea de dragul niciunei campanii”.