Pippi Longstocking sau Pippi Långstrump (varianta suedeză) e fetița rebelă cu părul roșcat prins în două codițe care a făcut să râdă milioane de copii din întreaga lume. Sigur ai văzut măcar un episod din serialul cu ea.
E independentă, îndrăzneață și pusă mereu pe șotii. Pippi locuiește de una singură în Villa Villekulla, împreună cu maimuţica „Mr. Nilsson” și calul „Little Uncle”. Stârnește hohote de râs chiar și numele ei – Pippilotta Viktualia Rullgardina Peppermint Efraimsdotter Longstocking.
Eroina cu părul roșcat creată de autoarea suedeză Astrid Lindgren în 1945 va apărea din nou pe marele ecran. Filmul cu Pippa Șosețica va fi produs de David Hayman, producătorul filmelor cu ursulețul Paddington.
Studiocanal și Heyday Films au anunțat într-un comunicat de presă că lucrează cu Astrid Lindgren Company pentru adaptarea cinematografică a Pippei Longstocking. Deocamdată, nu se cunosc detalii despre producție, distribuție sau data lansării.
Prima carte despre cea mai puternică fetiţă din lume a fost publicată în noiembrie 1945. Autoarea s-a inspirat de la fiica ei, Karin, căreia i-a şi oferit manuscrisul primei poveşti. Ea a apărut în opt filme de lung metraj, două seriale şi două filme de televiziune și cel puțin 800 de producții de teatru. A dat naștere la numeroase teze academice. Cărțile despre Pippi Longstocking au fost traduse în 70 de limbi și s-au vândut aproximativ 60 de milioane de exemplare.
Lindgren a creat un model puternic și independent pentru tineri – o fetiță jucăușă și cu o atitudine pozitivă care trăiește pe cont propriu și le povestește vecinilor aventurile sale uimitoare. Pippi este considerată un ideal feminist din secolul XX, o fetiță care și-a croit propriul drum și care avea super-puteri.