Premiile Oscar 2020. Invițatii la Balul Guvernatorilor Academiei au avut parte de 35 de feluri de mâncare sofisticate. Meniul a fost unul predominant vegetarian – 70%. Pentru prima dată în istoria Premiilor Oscar, organizatorii galei as-au alăturat tendinței din acest an și au promovat sustenabilitatea.
Vedetele în farfurii au fost așadar preparatele vegane, printre care se regăsesc tempura de cartof dulce cu usturoi şi mentă, couscous de legume şi vinete cu sos Hunan acompaniate de orez negru. Meniul este pregătit, de un sfert de veac, de cunoscutul chef austro-american Wolfgang Puck (70 de ani). El a coordonat echipa formată din zeci de bucătari profesionişti, care au pregătit mâncarea pentru petrecerea de după Oscaruri, potrivit Variety.
Au existat și câteva preparate din carne. Astfel, invitații au avut parte și de somon afumat, vită japoneză tip wagyu şi nelipsitele icre negre. Nu au lipsit nici tradiţionalele mini-statuete dulci, din ciocolată şi foiţă de aur de 24 de karate. Pentru cele circa 5.000 de statuete, firma Valrhona a folosit în jur de 400 de kg de ciocolată vegană.
În meniul de băuturi, pe lângă şampania scumpă se regăsesc cocktailurile pe bază de tequila.