Acest preparat de origine coreeană întărește apărarea noastră împotriva coronavirusului, potrivit nutriționistului Jean-Michel Cohen. Descoperă-i beneficiile!
Coreenii sunt în alertă! Se spune că Kimchi este unul dintre cele mai sănătoase preparate din lume. Acesta ar avea proprietăți anti-cancer, dar ar consolida și sistemul imunitar și ar reduce inflamația din corpul nostru, ceea ce îmbunătățește liniile noastre de apărare împotriva Covid-19.
Deoarece conține în principal ardei și legume fermentate lacto (adesea varză chinezească, dar uneori și morcovi, ridichi sau napi), oferă o mulțime de probiotice naturale care echilibrează flora intestinală și activează sistemul imunitar. Coreenii adaugă, de asemenea, o mare varietate de ingrediente aromatice în kimchi: usturoi, ceapă, ghimbir, semințe de susan și stridii. Toate aceste alimente au numeroase calități nutritive deosebite care sporesc beneficiile kimchiului.
Alimentul care crește imunitatea
„Varza este bogată în flavonoizi, o clasă de antioxidanți care blochează creșterea celulelor canceroase”, spune nutriționistul Jean-Michel Cohen. Ardeiul iute conține capsaicină, o substanță care pare să încetinească dezvoltarea cancerului pulmonar și pancreatic. În cele din urmă, mai multe studii sugerează că bacteriile prezente în kimchi reduc semnificativ riscul de cancer de colon, rect și stomac. De asemenea, produc acid propionic care scade nivelul colesterolului din sânge, reduce inflamația și reduce riscul de blocare a arterelor
Cum se pregătește KIMCHI?
Kimchi este un preparat coreean picant. Vă sfătuim să vă pregătiți singuri kimchi-ul, astfel încât să vă familiarizați cu el, în timp ce vă bucurați de beneficiile acestei rețete.
Kimchi poate fi încadrat în categoria legumelor murate, cunoscute peste tot în lume. Se înrudeşte cu varza acră românească, cu paocai-ul chinezesc, cu tsukemono-ul japonez, cu achar-ul indian şi cu tot felul de alte murături din diverse părţi ale lumii.
INGREDIENTE DE BAZĂ
- 0,5 kg de varză chinezească
- 2 linguri de sare
- 4 căni de apă rece
- 2 căni de apă fierbinte
CONDIMENTE
- 1 lingură de usturoi, tăiat mărunt
- 1 lingură de ghimbir proaspăt, tăiat mărunt
- 1 lingură de frunze de praz sau ceapă verde, tăiate mărunt
- 2 linguri de ardei iute uscat, mărunţit
- 2 linguri de zahăr
- 1 lingură de sare
MOD DE PREPARARE
Se iau frunzele de varză şi se sărează. Se toarnă peste ele apa rece, după care se pun într-un loc răcoros timp de 8 ore sau se lasă peste noapte. Se spală varza, apoi se scurge bine de apă. Peste condimente se toarnă apa fierbinte şi se amestecă bine. Apoi se adaugă frunzele de varză. Amestecul se pune într-un borcan mare. S-ar putea să fie necesar să se taie frunzele în jumătate ca să intre în borcan. Se acoperă cu celofan şi se lasă vreo două zile într-un loc răcoros. Apoi frunzele se scurg de apă, după care se taie în bucăţele mai mici. Se îndeasă totul într-un vas de sticlă şi se lasă până când se serveşte la masă. Aveţi o jumătate de kilogram de kimchi!