Tabu
HEALTH

Produsul pentru îngrijirea părului care dublează riscul de cancer uterin

Un studiu american arată că utilizarea acestui tip de produs de mai mult de 4 ori pe an dublează riscul de a dezvolta cancer uterin.

Produsele folosite pentru îndreptarea părului, cresc riscul de cancer uterin, în special la femeile de culoare, potrivit unui nou studiu realizat în comun de Institutele Americane de Sănătate.

Produsele pentru îndreptarea părului dublează riscul de cancer uterin

Cercetările publicate luni în Journal of the National Cancer Institute vizează un domeniu foarte puțin explorat până în prezent de cercetători. Ei solicită mai multe reglementări în domeniu, deși sunt necesare studii suplimentare pentru a aprofunda aceste rezultate.

Aceste ingrediente din produsele de îndreptat părul modifică structura lui printr-un proces chimic care întărește fibra.

Studiul se bazează pe datele furnizate de aproximativ 33.500 de femei americane, recrutate între 2003 și 2009 și supravegheate timp de aproape unsprezece ani. În total, 378 de femei au dezvoltat cancer uterin.

În cazul femeilor care nu au folosit niciodată produse de îndreptat părul, riscul de a dezvolta cancer uterin până la 70 de ani este de 1,64%, comparativ cu 4,05% pentru utilizatoarele frecvente, detaliază într-un comunicat de presă Alexandra White, autoarea principală a studiului.

„Estimăm că 1,64% dintre femeile care nu au folosit niciodată acest tip de produs vor avea cancer uterin până la 70 de ani, dar pentru utilizatorii obișnuiți, acest risc crește la 4,05%”, explică Alexandra White, care este autoarea principală a acestui studiu.

„Deoarece femeile de culoare folosesc mai des produse de îndreptat părul și tind să înceapă de tinere (…), aceste rezultate ar putea să le pună pe gânduri”, declară Che-Jung Chang, coautor al cercetărilor.

În cadrul studiului, aproximativ 60% dintre femeile care au folosit produse de îndreptat părul în timpul anului, sunt de culoare.

ARTICOLE SIMILARE

Ministerul Sănătății anunță extinderea listei de medicamente compensate și gratuite

Andreea Damian

Sindromul vederii artificiale – cauze și tratament

Andreea Damian

Indiciul de pe retină care-ți spune dacă prezinți un risc crescut de a suferi un atac de cord

Andreea Damian

De ce mâncarea rece ne face să mâncăm mai mult

Andreea Damian

Hantavirus | Ce este, cum se transmite și ce simptome apar

Andreea Damian

Acest aliment natural ar putea înlocui cafeaua de dimineață

Andreea Damian

Scrie un comentariu