Pudding cu …piept de pui?!? …De multe ori, daca ati incercat bucate mai exotice, tot felul de vinat probabil ca ati spus, ca si mine, ca… are gust de pui. Mergind pe aceasta idée m-am gindit sa va prezint o reteta de pui mai putin obisnuita: pudding de pui.
Foarte popular in Turcia, si-a gasit loc nu numai in cartile de bucate dar si in meniurile marilor restaurante. In urmatorul concediu, daca sinteti temerari, va rog sa o incercati. Sau, daca vreti sa faceti o surpriza cuiva acasa, iata reteta:
Puding cu piept de pui (Tavuk Gogsu)
Ingrediente:
1/2 piept de pui
150gr. orez
60 ml apa
1l lapte
240 gr zahar
1 lgt scortisoara
Preparare:
Fierbeti pieptul de pui in apa pina se fragezeste bine. Scurgeti si sfirtecati cu degetele sau cu o furculita puiul astfel incit fibrele sa se separe foarte bine, in bucati foarte mici.
Acoperiti orezul cu apa calda si lasati-l la inmuiat 2 ore. Scurgeti apa si amestecati orezul cu laptele intr-un blender apoi fierbeti pe foc mic pentru 5 minute sau pina e facut, amestecind continuu. Adaugati puiul sfirtecat in fibre cum am explicat mai sus, amestecind de asemeni, pina se omogenizeaza. Turnati apoi zaharul si amestecati pina se dizolva. Dati la o parte de pe foc, turnati in castroane si serviti rece cu scortisoara pisata.
Mai multe retetede ADRIANA PARISSI aici.
ADRIANA PARISSI este scriitor si gastronom, corespondent special in Statele Unite.
…Desert turcesc inedit: PUDDING CU PIEPT DE PUI!