INGREDIENTE:
– 3 linguri muștar de Dijon
– 2 linguri miere
– 2 linguri maioneză
– 1 lingură sos barbecue (opțional)
– jumătate pahar vin alb
– 4 bucăți piept pui (dezosate și fără piele)
PASUL 1. Amestecați muștarul, mierea, maioneaza, sosul barbecue și vinul într-un recipient până când devine omogen 100%.
PASUL 2. Puneți pieptul de pui în sosul care a rezultat și lăsați-l la marinat cel puțin o oră. Puteți face asta și cu o zi îaninte de a găti puiul la gărtar.
PASUL 3. Preîncălziți grătarul la foc mic spre mediu.
PASUL 4. Luați bucățile de piept de pui și puneți-le pe grătarul încins. Întoarceți-le de pe o parte pe alta din 5 în 5 minute. Puiul va fi gata în cel mult 30 de minute. Din când în cînd puteți adăuga peste el sosul care v-a rămas, subțiat în prealabil cu vin.
PASUL 5. V-am spus eu că e simplu. Puiul e gata. Nu trebuie decât să mai adăugați sare și piper în funcție de preferințe. Poate fi servit cu orice garnitură vreți voi. Poftă TABUnă.