Folosește un pepene verde pentru a găti un pui suculent. Pepenele are rolul aici de a menține căldura dată de cuptor și de a găti uniform carnea, precum în rețeta marocană de tagine. În plus, carnea va lua fără îndoială din aroma răcoritoare a pepenelui și va avea un gust nemaiîntâlnit.
Ingrediente
- 1 linguriță fulgi de chili
- 1 linguriță oregano
- 1 linguriță turmeric
- 1 linguriță amestec de condimente cajun
- 1 linguriță usturoi pudră
- sare
- piper
- ulei pentru prăjit
- 2 linguri miere
- 1 pepene
- 2 cepe mici, tăiate în sferturi
- 4 crenguțe de rozmarin
Mod de preparare
- Așază puiul pe suprafața de lucru și taie-l pe din două.
- Asezonează-l cu fulgi de ardei, oregano, turmeric, amestec de condimente Cajun, usturoi pudră, sare și piper.
- Încinge ulei într-o tigaie la foc mediu și adaugă bucățile de pui. Prăjește-le timp de 5 minute pe parte.
- Adaugă mierea și ia preparatul de pe foc.
- Taie partea de sus a pepenelui și dă la o parte cam 1/3 din pulpa lui. Restul pasează-o cu mixerul. Mută sucul într-un bol mare și lasă-l deoparte.
- Adaugă puiul în pepene împreună cu ceapa și rozmarinul.
- Acoperă cu capacul tăiat și prinde bine cu câteva scobitori.
- Așază pepenele într-un vas termorezistent și dă-l la cuptor pentru următoarele 2 ore, la 190 de grade Celsius.
- Trece sucul de pepene printr-o strecurătoare, și servește-l la masă cu friptura de pui.
- Poți pregăti și o garnitură cum ar fi un piure de cartofi, sau porumb dulce tras la tigaie.