Purtarea unei măști este obligatorie în România din primăvara anului trecut. Un dispozitiv de protecție esențial pentru stoparea pandemiei de Covid-19, dar care nu este lipsit de consecințe pentru purtătorii de ochelari, deoarece duce la aburirea lentilelor. Acest fenomen ar fi dus, de asemenea, la o creștere a intervențiilor chirurgicale oculare corective.
Senzație de căldură, acnee, durere în urechi. Purtarea unei măști poate provoca diferite inconveniente. Purtătorii de ochelari sunt cei mai afectați: acest dispozitiv de protecție provoacă aburirea lentilelor. Aerul cald expirat prin gură este îndreptat în sus, ceea ce creează condens și reduce vizibilitatea.
Există mai multe soluții pentru a limita acest fenomen, cum ar fi ajustarea corectă a măștii, curățarea ochelarilor cu apă cu săpun sau chiar utilizarea spray-urilor anti-aburire. Deși aceste sfaturi sunt eficiente, ele sunt, de asemenea, trecătoare. Prin urmare, purtătorii de ochelari au trebuit să învețe să trăiască cu ceața provocată de mască. Dar acest fenomen i-ar fi împins pe unii să ia o mare decizie: să opteze pentru o intervenție chirurgicală corectivă a ochilor. De la începutul pandemiei de Covid-19 s-a înregistrat o creștere a cererii de intervenții chirurgicale refractive., potrivit Femme Actuelle.
Scopul chirurgiei refractive este de a corecta tulburările de vedere, cum ar fi miopia, hipermetropia, astigmatismul sau chiar prezbiopia. Aceasta este o intervenție rapidă efectuată sub anestezie locală, cel mai adesea cu laser.
Un boom în chirurgia estetică a ochilor
Dacă aburirea ochelarilor cauzată de purtarea măștii este unul dintre motivele acestei creșteri a intervenției chirurgicale oculare corective, ea nu este și singura. A fost observat, de asemenea, un boom în chirurgia cosmetică a ochilor. Odată cu creșterea numărului de întâlniri video, mulți s-au văzut pe ecran și și-au observat pleoapele căzând. Au exista, se pare, multe solicitări de intervenții chirurgicale estetice. Acest fenomen are acum un nume: „Zoom boom”.