ROBIN WILLIAMS (63 ani) a fost gasit mort in casa sa din Tiburon, California,, politia suspectand o sinucidere prin asfixiere. Actorul, care a primit Premiul Oscar pentru rolul sau din “Good Will Hunting” (1988), suferea de o depresie severa si era cunoscut ca alcoolic. ROBIN WILLIAMS avea trei copii cu varste intre 32 si 21 de ani si se recasatorise, cu a treia sotie, Susan Schneider, in 2011.
Actor genial, ROBIN WILLIAMS s-a remarcat in capodopere precum “Good Morning, Vietnam” si “Regele Pescar”. Ultima poza postata pe social media ni-l infatiseaza cu fetita sa Zelda Rae cand era mica (acum, 25 ani).
Actorul in varsta de 63 de ani se lupta cu o depresie severa iar luna trecuta s-a internat intr-o clinica de dezalcoolizare pentru a-si intari juramantul facut in urma cu foarte multi ani. El a avut mari probleme cu dependentele. Alcoolul si cocaina l-au transformat total la sfarsitul anilor 80, insa de 20 de ani renuntase la ele, cu exceptia unui scurt episod in 2006, cand n-a mai rezistat tentatiei si a baut din nou. “Intr-o zi, am intrat intr-un magazin si am vazut o sticla mica de Jack Daniel’s. Apoi am auzit o voce (…) care imi soptea la ureche: «Hei, ia doar o gura, doar una». Am baut si apoi a fost o scurta perioada in care imi spuneam «oh, sunt bine», dar lucrurile au scapat de sub control atat de repede”, a declarat Robin Williams publicatiei Parade.
Actorul Kevin Spacey, care a jucat alaturi de Williams in filmul “Shrink” (2009), a deschis seria mesajelor-tribut aduse pe Twitter legendei hollywoodiene, vorbind despre prietenul sau “care a facut lumea sa rada si sa gandeasca”. “Imi voi aminti acest lucru si il voi onora. Un mare om, artist, prieten. Imi va lipsi nemasurat”, a mai scris acesta. Presedintele american Barack Obama l-a descris pe Williams ca fiind “unic”. “Robin Williams a fost aviator, doctor, geniu, dadaca, presedinte, profesor, Peter Pan si orice altceva. Dar a fost unic”, a spus Obama, adaugand: “A venit in vietile noastre ca un extraterestru si a sfarsit prin a atinge orice element al spiritului uman. Ne-a facut sa radem. Ne-a facut sa plangem. Le-a oferit gratuit si cu generozitate talentul sau nemasurat celor care aveau nevoie mai mult – de la trupele noastre din strainatate la cei marginalizati de pe strazi”.