Dacă faci o remobilare în bucătărie, ai putea încerca să folosești și câteva rafturi. Vei vedea că acestea arată grozav, au preț accesibil și contribuie la extinderea vizuală a acestei încăperi din locuință. În cazul în care mai târziu te răzgândești, le poți înlocui destul de ușor cu dulapuri, sau cu modele de rafturi închise, care au pereți în partea din spate, pe laterale și uși glisante ori batante.
Rafturi deschise
Dacă ești un mare fan al rafturilor deschise, probabil deja cunoști care sunt avantajele oferite de acestea:
- Sunt ieftine, prin achiziția lor poți economisi până la 50% din banii pe care i-ai putea plăti pentru dulapuri
- Sunt atractive, moderne, practice, rezistente, excelente pentru a afișa diferite lucruri pe ele, începând de la obiecte din sticlă, porțelan și până la cele decorative.
Rafturi din metal
Mulți oameni au rafturi din metal în bucătărie, pentru că datorită lor, acest spațiu din locuința lor este mai puțin plictisitor. Rafturile de depozitare ușoară din metal sunt o altă opțiune de decorare în casă, mai ales dacă sunt de calitate și cu un design interesant, precum cele de pe https://rafturionline.ro/rafturi-depozitare-usoara.
Alte avantaje oferte de rafturile metalice sunt:
- Afișarea unor produse frumoase pe aceste rafturi te pot face probabil mai fericit
- Sunt durabile, rezistă la sarcini grele, pot fi echipate și cu roți, pentru a fi mobile
- Au 4-5 polițe, pe care se pot așeza oale, căni, borcane, diferite lucruri utile în bucătărie
- Sunt solide, ușor de montat și demontat
- Pot fi amplasate și în alte spații, cum ar fi de exemplu în cămări și balcoane
- Deși sunt din metal, ele nu zgârâie suprafața pe care sunt așezate și pot spori aderența și stabilitatea
- Au o rezistență excelentă la intemperii și de aceea sunt ideale pentru spații sanitare și bucătării, care necesită o imagine foarte curată
- Prin varietatea de culori și gama largă de dimensiuni, ele satisfac toate locațiile de instalare și toate nevoile de depozitare.
Rafturi de perete și rafturi de colț
Acestea pot fi amplasate pe spațiul gol al unui perete, pentru ca acesta să fie și mai frumos dar și funcțional. Un raft de perete poate fi un sistem de depozitare pentru obiecte decorative, cutii sau borcane cu diferite condimente, sau chiar pentru pahare și obiecte de ornament. Acesta va schimba stilul bucătăriei și va face acest spațiu să fie cât mai armonios posibil.
Când vine vorba despre rafturi de perete, cu siguranță cea mai populară opțiune în acest an este cea clasică. Prin urmare, poți opta pentru stilul minimalist, al unor rafturi care sunt ușor de montat, de instalat și de utilizat. Și în acest caz, există multe variante de modele, unele pot fi simple, altele pot avea un design mai complicat, asimetric.
Desigur, ai putea folosi și rafturi de colț, care se montează pe doi pereți adiacenți. Variabilitatea acestor rafturi de perete depinde mai mult de decor și de materiale. Pe acestea se pot depozita obiecte folosite în mod frecvent în bucătărie, sau cărți de rețete culinare. Aceste rafturi sunt fixate direct pe perete și sunt perfecte pentru a crea accente originale în acest spațiu din casă.
Rafturi incorporate într-o nișă sau mobilă de bucătărie
Acestea sunt perfecte pentru orice bucătărie, în care există un spațiu mare de depozitare pe un perete, din podea până în tavan. Pe un astfel de raft poți depozita toate aparatele electrocasnice și ustensilele de gătit, configurând o bucătărie îngrijită. Depozitarea pe rafturi se poate face astfel încât să creezi un aspect atractiv care ți se potrivește.
Astfel de rafturi pot fi și din lemn, pot avea un aspect elegant, care se potrivește și în alte zone din casă, cum ar fi în hol, sufragerie sau dormitor.
Înainte de a merge la cumpărături pentru a-ți remobila bucătăria sau alt spațiu, trebuie să decizi ce tip de rafturi ai nevoie în casă.