Tarta de pui cu legume
Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 2 fire de praz
- 200g mazare
- 2 linguri faina
- 200g ciuperci
- 3 cartofi
- 3 morcovi
- 1 telina
- 1 lingurita cimbru uscat
- 400 ml supa de legume
- 1 ou
- 400 g aluat pentru placinta
- sare, piper
Taiati carnea in cubulete si fierbeti-le in apa cu sare. Caliti in ulei prazul, telina, morcovii, cartofii si ciupercile, curatate si taiate in bucati potrivite. Cand legumele s-au inmuiat, adaugati faina si lasati-o sa se caleasca 2 minute, amestecand mereu. Adaugati treptat supa de legume si amestecati pentru a nu se forma cocoloase. Lasati amestecul sa fiarba la foc potrivit, amestecand din cand in cand. Cand amestecul incepe sa se ingroase, adaugati condimente, dupa gust, luati vasul de pe foc si lasati-l la racit. Tapetati o forma rotunda de tarte, unsa cu ulei, cu jumatate din aluatul de placinte. Puneti peste aluat amestecul de legume, presarati peste acestea cubuletele de carne si deasupra intindeti o alta foaie de aluat. Faceti cateva orificii in foaia de deasupra, ungeti-o cu ou batut si coaceti tarta la foc potrivit.