Rasfat de vara: Inghetata de casa
In zilele de vara, inghetata devine gustarea ideala pentru fiecare dintre noi, indiferent de varsta. Pana la urma ce poate fi mai placut pentru a combate caldura daca nu o gustare racoroasa?! Iar daca este si cu arome deosebite, de ciocolata sau fructe, dupa preferinte, placerea este cu atat mai mare.
Nimic nu se poate compara cu un desert pregatit in casa. Se prepara simplu si rapid, iar savoarea este una cu totul speciala datorita ingredientelor naturale si sanatoase. Nici cei care tin dieta nu ii vor putea rezista!
Ingrediente
250 ml lapte
200 g ciocolata neagra
3 albusuri
100 g Gustul Untului de la Koliba
1 lingurita extract de vanilie
20 g menta tocata marunt
100 g zahar
Mod de preparare
Se bat albusurile impreuna cu esenta de vanilie si zaharul pana cand capata o textura spumoasa. Intre timp se pun la topit bucatile de ciocolata impreuna cu Gustul Untului de la Koliba. La final se toarna laptele. O data topita ciocolata, se adauga albusurile si se amesteca pana la omogenizare. Se lasa apoi la racit. Pentru un plus de prospetime, se pune menta tocata marunt, apoi compozitia se asaza in boluri si se baga la congelator pentru 4-5 ore.