Sfatul revizuit al Heart Foundation pentru o alimentație sănătoasă spune că produsele lactate cu conținut mare de grăsime nu vor crește riscul de boli cardiace sau accident vascular cerebral, însă carnea roșie ar trebui să fie limitată la trei mese pe săptămână.
Experții spun că putem consuma grăsimi, brânză și iaurt fără să creștem riscul de boli cardiace sau accident vascular cerebra. Dar ar trebui să limităm cantitatea de carne roșie consumată la trei porții pe săptămână dacă vrem să ne păstrăm inima sănătoasă.
Oamenii de știință și-au revizuit recomandările, după ce anterior spuneau să consumăm doar produse lactate cu conținut redus de grăsimi. Acest lucru este necesar doar pentru cei cu colesterol ridica, boli de inimă sau diabet de tip II.
Pentru prima dată, au încurajat, de asemenea, ca toți pământenii să reducă din consumul de vită, miel, carne de porc și vițel neprocesate la 350 g pe săptămână, echivalentul a aproximativ trei mese cu carne roșie. Carnea procesată trebuie să fie de asemenea consumată în cantități reduse, deoarece predispune la apariția bolilor de inimă și alte afecțiuni cronice.
S-a ridicat și limita privind consumul de ouă pe săptămână. Dar persoanele diabetice ar trebui să fie în continuare atente și să consume în jur de șapte ouă sau mai puțin pe săptămână.
Dieticienii Heart Foundation speră că oamenii vor consuma mai multe legume, fructe, cereale integrale și pește.
2 comentarii