Tabu
lifestyle

Rețetă de toamnă cu vinete

Vinetele rămân în vogă şi în meniul de toamnă, dar îmbracă “haine” noi, în reţete ceva mai consistente, care devin o sursă grozavă de energie în sezonul rece. Dacă timpul te presează, dar pofta de vinete nu-ţi dă pace, alege calea compromisului în bucătărie cu un preparat savuros, care e gata în maximum 30 de minute: Vinete gratinate cu roşii şi brânză.

Ingrediente:

2 vinete

2 roşii

2 căţei de usturoi

200 g urdă dulce Ricoletka

100 g caşcaval

50 g unt cu conţinut redus de grăsimi

2-3 linguri de pesmet

sare

piper

Mod de preparare:

Spală vinetele şi taie-le felii (fără a le curăţa de coajă). Pune-le într-un bol, sărează-le şi lăsă-le 30 de minute deoparte, după care scurge-le de zeama lăsată. Topeşte untul într-o tigaie nonaderentă şi prăjeşte feliile de vinete pe ambele părţi. Tapetează un vas termorezistent cu unt, presară pesmetul pe fundul lui şi pune vinetele prăjite în el. Acoperă-le cu bucăti de urdă, sărează-le şi piperează-le, apoi adaugă câte un strat de felii de roşii pe ele. Toacă mărunt usturoiul şi pune-l deasupra roşiilor, apoi rade caşcavalul şi adaugă-l din abundenţă peste vinete. Bagă vasul la cuptor, timp de 20 de minute sau până când caşcavalul se rumeneşte pe deasupra. Poftă bună!

ARTICOLE SIMILARE

Lindab, paradoxul suedez

realitatea

Margherita de la Clejani si-a aratat SILICOANELE noi. Are 100 cm in BUST

10 metode pentru a trece mai ușor peste “greutatea” mesei de Crăciun

realitatea

MUST SEE: Budapesta

realitatea

Expoziție foto pentru milionari

realitatea

Scholl si Tabu premiaza cea mai frumoasa poveste de vacanta

realitatea

Scrie un comentariu