Pumpkin Spice Latte este o bautura calda din dovleac, perfecta pentru zilele ploioase de toamna. Aceasta bautura este gasita de cele mai multe ori pe meniurile localurilor scumpe, insa este usor de facut si acasa, chiar daca esti incepator. O cana de 500 ml are aproximativ 360 de calorii.
Iata de ce ai nevoie pentru a prepara o astfel de bautura acasa:
– 125 ml de lapte
– 250 ml de cafea
– 2 linguri de piure de dovleac
– 3 lingurite de zahar brun
Puneti piureul de dovleac, zaharul si condimentele pe foc. Piureul de dovleac se pregateste simplu. Alegeti un dovleac pentru placinta, pe care il curatati de coaja si il puneti la fiert, taiat in cuburi nici prea mari, nici prea mici. Puneti si un varf de sare. Cand a dat in clocot, procedati la fel ca la piureul obisnuit de cartofi sau mazare, zdrobiti cubuletele si transformati-le intr-o pasta omogena.
Dupa ce zaharul s-a dizolvat in compozitia pusa deja pe foc, amestecati si mai lasati putin sa fiarba. Adaugati apoi laptele si amestecati constant pentru a se face o compozitie usor lichida. Mai lasati compozitia pe foc pana da in clocot, iar laptele face spuma. Dupa ce luati amestecul de pe foc, adaugati cafeaua si amestecati. Pentru o aroma mai deosebita, puteti pune si scortisoara. De asemenea, ornati cu frisca.
In general, aceasta bautura trebuie sa fie spumoasa si cat mai pufoasa. Pentru un gust si mai fin, puteti mixa intr-un bol mic, o lingura de scortisoara cu doua de ghimbir macinat, alaturi de cuisoare si nucsoara si putin piper negru. Aceasta combinatie poate face aroma mai intensa, iar gustul asemanator cu cel din localurile exclusiviste.
Dovleacul consumat pe timpul lunilor de toama are multe beneficii. Chiar daca, in ceea ce priveste Pumpkin Spice Latte cantitatea este oarecum redusa, dovleacul poate fi un bun terapeut pentru problemele digestiei, anemiei, circulatiei si chiar oboselii.