Combinatiile de supe au inceput sa fie cat mai diversificate. Sanatoase si usor cremoase, supele crema sunt perfecte pentru o masa de pranz. Dovleceii sunt cunoscuti pentru vitaminele si nutrientii pe care le ofera organismului. Supa are un gust usor acrisor si este si mai buna in combinatie cu un pumn de curtoane.
Iata de ce ai nevoie pentru a prepara o astfel de supa:
1 kg dovlecei
2 cepe
1 telina potrivita
250ml lapte
100g unt
150g smantana
1,5l apa
1 leg marar
+/- sare/ piper
Se pune la fiert apa cu un pic de sare. Intre timp se curata dovleceii si se taie in sferturi. Cand apa s-a incalzit putin se adauga dovleceii impreuna cu ceapa si telina. Cand s-au inmuiat, se strecoara si se trec prin sita. Apa nu se arunca. Din legumele scoase se face un piure cremos. Nu uitati sa adaugati putina sare si piper pentru un gust mai bun.
Piureul obtinut se amesteca bine cu untul si laptele pana cand se obtine o compozitie omogena. Aceasta se subtiaza pana la consisitenta dorita cu apa in care au fiert legumele. Nu trebuie sa fie nici foarte lichida, aveti in minte textura unei budinci inainte de a se lega.
Se taie apoi mararul marunt si se amesteca in smantana. Aceasta compozitie se adauga in crema supa inainte de a se servi. Ii ofera un gust acrisor si cremos, mai ales ca aceasta combinatie de dovlecei-smantana este tot mai des intalnita in bucatarie. Supa se serveste cu un pumn de crutoane prajite. In acest fel va fi mai gustoasa si mai satioasa.
Supa poate fi consumata atat calda, insa isi mentine gustul si odata lasata la frigider. Ca aceasta sa aiba o textura mai fina, lasati-o sa se odihneasca vreo 2-3 ore si serviti-o atunci.