Dovleceii sunt vedetele acestei toamne, iar combinatiile in ceea ce-i priveste sunt tot mai diversificate. In cazul in care doriti sa va impresionati prietenii cu un pranz sanatos si satios, dovleceii cu carne la gratar va vin in ajutor. Dovleceii sunt recunoscuti pentru beneficiile aduse organismului. Sunt buni aliati in ceea ce priveste digestia, mentine sanatatea ochilor si previne bolile de inima.
Ingrediente pentru patru portii de dovlecei cu carne la gratar:
500g dovlecei
800g carne pentru gratar – pui, porc
2 rosii
1 ceapa
2 catei de usturoi
1 ardei iute
1 leg patrunjel
3 linguri ulei
sare, piper
Puneti tigaia pe foc, la incins, cu putin ulei. Tocati ceapa si puneti-o la calit impreuna cu usturoiul pisat. Taiati apoi rosiile in bucati si adaugati-le peste usturoi si ceapa. Lasati totul sa fiarba pentru 10 minute. Adaugati si un varf de sare pentru gust. Intre timp curatati coaja dovleceilor si taiati-i in doua, pe lungime. Rumeniti dovleceii intr-o tigaie cu ulei, pana primesc o culoare aurie. Folositi o tigaie separata, nu cea in care fierb rosiile. Nu vrem deocamdata sa se amestece gusturile.
Dupa ce dovleceii s-au rumenit, asezati-i pe un platou cald si condimentati cu grija cu sare si piper. Peste ei turnati sosul de rosii cald, luat de pe foc. Intre timp, condimentati si carnea si prajiti-o pe o parte si pe alta cu grija pana capata o crusta maronie. Odata prajite feliile de carne, aranjati-le pe platoul pe care stau dovleceii. Tocati si patrunjelul si ardeiul iute si adaugati-le peste dovlecei si carne.
Aceasta combinatie se serveste calda. Numarul redus de calorii face ca gustarea sa fie potrivita si pentru persoanele care tin regim. O portie are aproximativ 300 de kcal, depinde si de carnea pe care o alegeti pentru reteta dumneavoastra.