Chef Sorin Bontea a împărtășit câteva sfaturi pentru o pizza delicioasă, cu blat pufos.
Rețeta personală a maestrului bucătar ne promite un blat delicios. Întregul secret constă în ingredientele folosite, scrie Click!
Sorin Bontea spune că, pentru blat, ne trebuie: un kilogram de făină, 800 ml de apă caldă, 14 g de drojdie uscată, 50 ml de ulei de măsline, 30 g de sare și, în final, 20 g de zahăr.
Iar vestea cea mai bună este că modul de preparare nu este deloc unul dificil.
Cel mai important este ca blatul să fie lăsat să crească vreme de 3 ore, iar la fiecare 40 de minute trebuie împăturit puțin, pentru a ieși pufos!
„În tavă pun un pic mai mult ulei de măsline, pentru că îmi place să fie un pic mai crocant. Aluatul va fi destul de moale, vă trebuie un pic de răbdare să îl întindeți, dar iese ceva bun de tot”, a explicat Sorin Bontea, pe rețelele de socializare.
Apoi, pentru sosul de roșii, este necesară să avem la îndemână 1 kg de pastă de roșii, 100 ml de ulei de măsline, maxim 50 g de zahăr, cât și 30 g de sare, 4 grame de piper, cât și 3 g de busuioc proaspăt.
Sursa: Tabu.RO