Supa de rosii este o alegere perfecta pentru pentru persoanele care tin post in zilele de miercuri si vineri sau pentru vegetarieni.
Este o mancare usoara si hranitoare, recomandata in diete sau regimuri pentru ca are un numar redus de calorii. Supa de rosii este usor de facut, iar in combinatie cu busuiocul, gustul devine si mai racoritor.
Iata de ce ai nevoie pentru 4 portii:
- 1 ceapa
- 4 rosii mari
- 2 catei de usturoi
- 400ml suc de rosii
- 1 lingurita otet de mere
- 1 lingura pasta de ardei dulce
- 1 lingurita zahar
- 100ml apa
- 2 linguri busuioc proaspat taiat marunt
- 4 cuburi de gheata
- sare, piper
Mod de preparare
Aceasta supa se prepara la rece, cu ajutorul unui mixer, pentru ca ingrendientele trebuie maruntite cu atentie. De fapt, consistenta ei trebuie sa fie asemanatoare supei-creme. Se maruntesc pentru inceput ceapa si usturoiul, apoi se adauga rosiile si treptat restul ingredientelor. Trebuie sa capete textura unui piure cat mai fin.
Se adauga lingura de pasta de ardei dulce si otetul, apoi se amesteca totul cu o lingura de lemn. Lasati zaharul sa se topeasca in cei 100ml de apa, pana cand amestecati restul ingredientelor. In acest fel compozitia se va omogeniza mai repede, iar zaharul nu va ramane la fundul cratitei.
Dupa ce incorporati foarte bine si apa cu zaharul, mai lasati putin amestecul sa se odihneasca si puneti totul in castroane. Se serveste cu busuioc presarat deasupra, iar inainte de a fi consumata, pentru un efect mai racoritor, se adauga un cub de gheata sfaramat. Foarte important, nu se fierbe niciun ingredient inainte.
Aceasta reteta vegetariana, este potrivita pentru o cina usoara si ajuta organismul datorita proprietatilor nutritive ale rosiilor. Plus de asta, da o senzatie de satietate, mai ales servita cu un pumn de crutoane alaturi.