Vara avem nevoie de alimente cat mai usoare, dar totusi hranitoare. Avand in vedere ca este sezonul in care avem legume proaspete la discretie, ne-am gandit sa profitam si sa va impartasim o reteta lacto-vegetariana perfecta pentru aceasta perioada.
Reteta noastra este pentru 6 portii, iar timpul aproximativ de preparare este de 60 de minute.
Ingrediente:
- 4 vinete mai mari
- 3 capatani de usturoi
- 300g telemea desarata
- 1 lingurita seminte de chimen zdrobite
- 1 legatura marar verde
- 3 linguri ulei de masline
Mod de preparare
Taiati telemeaua in bastonase, puneti-le intr-un castron, stropiti-le cu ulei si presarati-le cu chimenul. Lasati-le in repaus. Coaceti capatanile de usturoi infasurate in folie de aluminiu. Curatati apoi usturoiul, pisati-l si frecati-l cu sare si ulei, pana cand obtineti o pasta consistenta. Taiati vinetele in felii, pe lungime. Prajiti feliile pe ambele parti in ulei incins sau pe gratar. Dupa ce s-au racit, ungeti feliile de vinete cu pasta de usturoi, peste care puneti cate 2-3 bastonase de telemea. Adaugati cate 1 sau 2 fire de marar verde si infasurati feliile pentru a obtine rulouri pe care le prindeti cu scobitori.
Puneti rulourile pentru 5 minute la cuptor, la foc iute, daca vreti sa le serviti calde, sau la frigider, pentru 15 minute, daca preferati gustarile reci.
Vezi si:
http://www.tabu.ro/desert-de-vara-mini-pavlove-cu-fructe-de-padure/
http://www.tabu.ro/gustare-racoroasa-pentru-vara-rosii-umplute/
http://www.tabu.ro/reteta-vegetariana-de-toamna-supa-rece-de-rosii-cu-busuioc/