Tabu
HEALTH

Rețete de Paște. De ce să pui bere la friptura de miel. Și marii bucătari fac asta

Pe 16 aprilie e Paștele ortodox și gospodinele și-au pregătit deja lista de cumpărături pentru a găti preparate pe care le vor așeza pe masa de Paște. Și cum friptura de miel e nelipsită de pe masa multor români, ele caută trucuri inedite pentru a obține un preparat mai gustos.

Dacă nu ai încercat niciodată să pui bere în friptura de miel, acum e momentul potrivit. Pe lângă ingredientele și condimentele obișnuite, se recomandă să adăugați și bere, deoarece aceasta ajută carnea să fie mai fragedă și îi dă un gust deosebit. Și marii bucătari fac asta.

Rețetă de friptură de miel cu bere

Ingrediente:

carne de miel;
condimente, după gust;
bere;
iaurt gras sau lapte.

Mod de preparare:

Carnea de miel se ține peste noapte în lapte sau iaurt gras, după preferință. Se scoate a doua zi și se spală foarte bine, în mai multe ape, până nu mai rămân urme albe.

Se condimentează cu condimentele alese, dar de obicei se pune rosmarinm cimbru uscat, muștar boabe, piper și chimen. Mielul se pune în cuptor și se toarnă peste el bere. Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius. După ce carnea este aproape făcută, temperatura se scade cu 10 grade. Friptura se stropește din când în când cu sosul din tavă.

Se scoate și se lasă la răcit și este gata de servit. Se poate mânca cu legume sau alte garnituri.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Ce trebuie să faci când iei antibiotice pentru a-ți proteja flora intestinală

Tabu Tabu

Coronavirus. Ar trebui să-ţi dezinfectezi telefonul? Ce spun experții

Andreea Damian

Dieta anti-îmbătrânire, urmată de călugării tibetani

Andreea Damian

7 semne timpurii de cancer pe care 90% dintre oameni le ignoră

Andreea Damian

Eco-anxietatea – între frică și tristețe. O nouă formă de depresie

Andreea Damian

Băutura minune care curăță organismul de toxine după Sărbători

Andreea Damian

Scrie un comentariu