Fettuccine cu spanac si urda sunt de fapt paste cu spanac si branza, ce se servesc calde si se prepara destul de simplu. Este o masa destul de consistenta si grea, deci este indicata mai ales la pranz pentru ca organismul sa aiba timp sa digere. Singurul lucru care ar putea sa va dea batai de cap aici este sosul, insa preparat cu grija, poate iesi si din mainile unui incepator.
Ingrediente pentru preparare:
500g fettuccine
400g spanac proaspat
200g urda
1 ceapa mica
50ml ulei de masline
50g parmesan
+/- sare, piper
Pana a va apuca de sos, fierbeti pastele. Puneti intr-o oala potrivita apa la fiert cu un varf de sare si putin ulei. Nu adaugati pastele pana nu a dat in clocot apa. Curatati si spalati bine spanacul, scurgeti-l de apa si tocati-l destul de mare. Curatati si spalati apoi ceapa, tocati-o destul de marunt si caliti-o aproximativ un minut, in uleiul de masline, la foc mic. Adaugati peste spanacul si lasati-l pe foc. Acesta trebuie sa se inmoaie si sa capete o textura lichida.
Tot acum, adaugati putina sare. Aveti grija cu ea pentru ca sosul ar putea deveni destul de sarat din cauza urdei ce va fi adaugata mai tarziu. Adaugati si piper tot acum si amestecati cu grija 2-3 minute. Puneti, apoi urda si mai amestecati pana compozitia devine omogena. Intre timp, adaugati pastele in apa fiarta de mai devreme si lasati-le aproximativ 10 minute.
Scurgeti pastele de apa cu ajutorul unei strecuratori si turnati putina apa rece pe ele odata ce s-au scurs. Din apa in care au fiert pastele, adaugati 3-4 linguri in sosul de mai devreme si mai lasati compozitia 2-3 minute la foc mic. Puneti si pastele si amestecati cu grija pentru ca acestea sa absoarba cat mai mult sos si a putea fi servite.
Odata ce s-au amestecat, puneti-le in farfurii plate si serviti-le fierbinti, presarate cu putin parmezan dat pe razatoarea mare.