Combinatiile surprinzatoare de inghetata sunt din ce in ce mai diversificate au inceput sa fie vedetele de pe timpul verii. Cu siguranta ati gustat macar o data inghetata delicioasa de ciocolata sau fructe de padure din comert. Pentru a va bucura de un desert sanatos si cu mai putine calorii, va recomandam inghetata cu miere.
De ce aveti nevoie pentru o astfel de inghetata?
1l lapte
1 lingurita amestec de mirodenii: piper negru, scortisoara, cuisoare (macinate fin)
1 lingurita ghimbir ras
10 galbenusuri
400g miere neagra de padure, cat mai aromata
Se fierbe laptele la foc potrivit 3 minute. Cand da in clocot, se adauga lingurita de mirodenii deja pregatita si ghimbirul ras. Se amesteca bine cu un tel laptele, se opreste focul si se acopera vasul cu un capac. Se bat galbenusurile cu mierea si un praf de sare pana cand se obtine o compozitie omogena, usor lichida. Daca folositi miere, numai aveti nevoie de zahar pentru ca aceasta este deja dulce si riscati sa capatati un gust oarecum greoi si mult prea dulce.
Se toarna peste acest amestec laptele cu mirodenii lasat la o parte mai devreme, dupa ce a fost racit si strecurat.Trebuie strecurat pentru a avea o textura mai fina. Se amesteca bine toata aceasta mixtura si apoi se pune pe foc. Se da bine cu telul in timp ce se incalzeste compozitia pentru a nu se prinde de vas.
Se tine pe foc pana cand se ingroasa, insa atentie, aceasta nu trebuie fiarta. Cand se obtine consistenta dorita, va avea textura asemanatoare unei smantane groase, se ia de pe foc. Din nou, se trece prin sita intreaga compozitie si se lasa la racit. Se pune apoi la congelator pentru 4-6 ore. Inghetata se poate servi in cupe, in combinatie cu un topping de ciocolata sau cu un pumn de nuci sfaramate.