Celebrele piscoturi combinate cu crema fina de mascarpone, pot fi o alegere delicata si pe timpul verii, sub forma de inghetata. Reteta ramane aproape la fel, cu mici imbunatatiri pe alocuri, insa gustul este la fel de racoritor si aromat.
Iata de ce aveti nevoie pentru un astfel de desert la dumneavoastra acasa:
1 cana zahar
1 ½ cani cafea espresso
1/3 cana lichior de cafea (Kahlua)
1 blat de tort (pandispan) sau 300g piscoturi de sampanie
¼ cana pulbere de cafea fin macinata
1 kg inghetata de cafea
1 kg inghetata de cacao sau de vanilie
fulgi de ciocolata pentru ornare
Pentru inceput, trebuie sa va ocupati de siropul din compozitie. Puneti zaharul si 2/3 cani de apa intr-un vas, la foc mic, pentru a se topi. Amestecati din cand in cand si adaugati espresso si lichiorul. Amestecati din nou si lasati apoi toata compozitia la racit.
Inghetata de tiramisu se poate prepara in doua feluri. Fie folositi un blat de tort (pandispan) pe care il preparati cu o seara inante, fie cumparati 300g de poscoturi de sampanie. In cazul in care alegeti pandispanul, taiati-l in 2 foi pe orizontala si puneti una din foi pe o tava rotunda, mai inalta.Daca folositi piscoturi, asezati un strat, unul langa altul, pe fundul tavii.
Mai departe, turnati deasupra in mod uniform cana cu siropul cu lichior si espresso rece, pregatit mai devreme.Presarati apoi in mod egal 2 linguri de pudra de cafea. Peste aceasta intindeti un strat de inghetata de cafea, pe care o gasitit in comert. Acoperiti apoi cu al doilea blat sau asezati unul langa altul, picoturi de sampanie.
Turnati peste cel de-al doilea strat siropul ramas. Puneti la congelator intreaga compozitie pentru 20 de minute. Scoateti apoi tava din frigider si turnati deasupra inghetata de cacao sau vanilie, pentru a avea un gust diversificat. Puteti face valuri cu ajutorul unei furculite, pentru un model mai interesant.
Presarati apoi pudra de cafea si puneti din nou tava la congelator pana se intareste bine si capata consistenta unei inghetate adevarate. Oranati cu fulgi de ciocolata si e gata de a fi servita.