Din cauza caldurii, vara este recomandat sa evitam preparatele din carne grasa sau combinatiile grele pentru ca ne vor cadea greu la stomac. Este bine sa consumam cat mai multa apa, fructe si legume proaspete si carne de pui sau curcan, pentru ca este cea mai redusa in calorii si cea mai potrivita in cazul vremii calduroase.
Ingrediente pentru prepararea puiului cu porumb si ardei:
12-16 ciocanele de pui
4 cucuruzi de porumb tanar
8 ardei iuti
500ml suc de rosii
4 catei de usturoi
4 linguri ulei de masline
sare, piper proaspat macinat
Pentru inceput pisati usturoiul cat mai fin si frecati-l cu uleiul si cu sarea pentru a obtine o pasta lichida. Adaugati sucul de rosii, omogenizati-l si puneti in acest amestec ciolanele de pui curatate si spalate intre timp. Lasati-le la rece, timp de o jumatate de ora pentru a prinde gust din pasta preparata mai devreme. Scurgeti cu atentie orice urma de sos si prajiti ciocanelele pe gratarul incins.
Taiati porumbul in bucati de 5-8 cm, intepati fiecare bucata cu o scobitoare (ca sa puteti manui usor pulpele pe gratar) si puneti porumbul la prajit. Adaugati langa si ardeii iuti asteptati sa se prajeasca uniform. Cand carnea si legumele sunt gata pe toate partile, luati-le de pe gratar so puneti-le intr-un vas cu capac.
Stropiti-le cu 2-3 linguri din marinata in care a stat carnea si lasati-le sa se odihneasca 5 minute inainte de servire. In asa fel, gustul va deveni mai intens, iar bucatile de pui vor fi mai fragede. Aceasta gustare este potrivita pentru cei care sunt la regim pentru ca nu are un numar bogat de calorii si contine nutrienti buni pentru organism pe timpul verii. O portie contine aproximativ 300 de calorii, depinde de modul in care preparati carnea si de portia pentru care optati.