Somonul este pestele recunoscut pentru beneficiile pe care le are asupra sanatatii, printre care se numara si sanatatea inimii, imbunatatirea memoriei si scaderea riscului in ceea ce priveste diabetul. Carnea de somon este usor de digerat, de aceea gustarile care cuprind acest sortiment de peste sunt recomandate si la ore mai inaintate, mai ales daca sunteti la dieta.
Iata de ce aveti nevoie pentru o astfel de reteta:
- 4 bucati de somon
- 200ml ulei
- 2 leg. marar verde
- 1 leg. frunze de menta
- 1 lamaie
- sare, piper proaspat macinat
Stergeti bucatelele de peste si spalati-le bine inainte de a incepe sa le preparati. Condimentati-le cu sare si piper si puneti-le pe gratarul incins. Tocati marunt mararul si menta si amestecati-le in ulei. Lasati ca acestea sa se omogenizeze putin, iar apoi stoarceti bine lamaia. Lasati din nou compozitia sa se odihneasca putin, iar gusturile sa se amestece.
De obicei, aceasta operatiune este bine sa fie facuta cu cel putin o zi inainte. In acest fel, ierburile vor da un gust mai aromat intregului preparat si veti putea sa va bucurati de o aroma intensa si usor racoritoare. Ungeti bucatile de peste cu acest ulei aromat in timpul prajirii, pe o parte si alta. Imediat dupa ce este gata, luati pestele de pe gratar si lasati-l sa se raceasca pentru a-l putea servi.
Acest preparat este recomandat celor care prefera gustarile usoare pe timpul verii, pentru ca ofera vitaminele de care are corpul nevoie si da senzatia de satietate pentru intreaga zi. Este simplu de facut si nu necesita un mecanism elaborat de preparare si mai mult decat atat, este gata foarte repede. Se poate servi cu o salata proaspata de cruditati sau in combinatie cu legume la gratar.