Tarta de legume este un preparat usor de consumat mai ales pentru masa de pranzi. Pe langa faptul ca isi ia nutrientii din legume si se dovedeste a fi o gustare sanatoasa, are si un gust bun si este si tine de foame pana la cina. In plus, este usor de facut, chiar si pentru cei care nu considera ca sunt cei mai buni in bucatarie. Dar sa vedem de ce avem nevoie pentru a prepara o astfel de tarta.
Ingrediente:
- 4 dovlecei
- 4 morcovi
- 1 telina
- 3 leg ceapa verde
- 150g cascaval
- 50g telemea
- 100ml smantana
- 2 radacini de pastarnac
- 1 leg marar verde
- sare, piper
Curatati legumele, spalati-le si taiati-le marunt, in bastonase sau cubulete. Dupa topiti untul si caliti telina, morcovul si ceapa. Nu uitati ca peste ele sa adaugati sare, piper si un pic de cimbru, pentru a avea un gust mai intens. Cand legumele s-au inmuiat, adaugati faina si rumeniti-o timp de 2 minute. Aveti grija sa nu se afume pentru ca nu va mai putea fi consumata.
Dupa turnati supa de legume cu grija, peste compozitia de legume. Amestecati bine pentru a nu se forma cocoloase si lasati totul sa fiarba pentru aproximativ douazeci de minute, la foc mic. Intindeti din aluat 4 foi cu care sa tapetati 4 castroane sau farfurii de supa. Ideal ar fi sa aiba aceeasi dimensiune. Repartizati in fiecare castron amestecul de legume calite, dar nu umpleti castronul foarte tare.
Deasupra firecaruia faceti cate un grilaj din aluat. Ungeti grilajul cu un ou batut si puneti castroanele la cuptor, pentru cel putin 25-30 de minute. Scoateti castroanele din cuptor si lasati-le 10 minute sa se odihneasca si sa se mai raceasca putin. Imediat dupa asta, le puteti servi.