Tabu

Retete de weekend cu VIN ALB: dovlecei umpluti, cod gratinat cu alioli

Dora Constantinovici

SAUVIGNON BLANC PRAHOVA VALLEY RESERVE este un vin alb demisec, floral, debordand de prospetime. Corpul este fructat cu trimiteri evidente la piersici si pepene, dar si cu unele note insinuante, ierboase. Culoarea acestui Sauvignon Blanc Reserve este stralucitoare cu nuante alb-verzui. Bine strucurat, vinul pastreaza echilibrul intre aciditate si aroma, avand si un postgust clar conturat, in care predomina notele de citrice. Ca orice vin alb sec sau demisec se bea racit la 8-10 grade Celsius, pentru a i se putea valorifica intreg patrimoniul de gust si arome.
Un aperitiv excelent, vinul se comporta remarcabil si in prezenta fructelor de mare, a pestelui fin, a branzeturilor sau a legumelor. Sparanghelul este una dintre partenerierile ideale.
Astazi, insa, va recomandam:

DOVLECEI UMPLUTI LA CUPTOR

-4 dovlecei

-8 ciuperci mari

-300 gr branza

-400 ml smantana

-3 oua

-4 capatani de usturoi

-2 legaturi de marar

COD GRATINAT CU ALIOLI

Peste:
400 gr cod
50 gr faina
ulei de prajit
Sos Alioli:
500
ml lapte
1 l ulei de masline
5 catei de usturoi
curatati
Garnitura:
3 cartofi feliati subtire
1 ardei gras rosu
1 ceapa medie
1 catel de usturoi necuratat

…Si, bineinteles, un pahar bine racit de SAUVIGNON BLANC PRAHOVA VALLEY RESERVE!