Pe rețelele sociale apare o nouă tendință: „Skin cycling”. Aceasta este o metodă foarte specială de a avea grijă de pielea ta. Dar iată motivele pentru care ar trebui să fii atentă înainte de a o încerca.
Pe rețelele de socializare au înflorit multe tendințe legate de frumusețe și în special de îngrijirea pielii. Am văzut în special metoda „slugging” , care constă în aplicarea unui strat de vaselină pe față înainte de a merge la culcare noaptea, tehnica „sandwich”, al cărei scop este suprapunerea straturilor de îngrijire a feței, sau chiar „îngrijirea inversă” pentru care trebuie să începi cu crema hidratantă și să termini cu loțiunea. Pe scurt, internetul este o mină de aur pentru a descoperi sfaturi și trucuri frumoase pentru piele.
Cel mai recent? „Skin cycling”, un concept inventat de un dermatolog american, dr. Whitney Bowe. Principiul este următorul: aplicarea îngrijirii pe piele este considerată ca o rutină de seară de 4 zile, durata unui ciclu al pielii. Prin urmare, aplicăm mai întâi un exfoliant pentru îndepărtarea pielii moarte, a doua zi, un tratament pe bază de retinol pentru a stimula reînnoirea celulară, apoi sunt două zile de odihnă în care este indicat să folosim seruri și alte creme hidratante pentru a repara bariera pielii.
„Skin cycling”: de ce poate fi rău pentru piele?
Dar acum, chiar dacă acest sfat vine de la un specialist în sănătate, trebuie avut în vedere că nu este neapărat potrivit pentru toată lumea. Peelingul trebuie efectuat urmând cu atenție condițiile de utilizare pentru a evita iritarea pielii.
Aceeași problemă și pentru retinol, care are o puternică putere keratolitică, adică elimină stratul de keratină al pielii. Accelerează reînnoirea celulară pentru a reduce aspectul ridurilor, a îmbunătăți uniformitatea tenului, a lupta împotriva imperfecțiunilor și a îmbătrânirii pielii. Astfel, este foarte important să alegeți doza potrivită de retinol.
Dacă tenul este uscat și sensibil, doza de retinol trebuie să fie slab concentrată cu riscul de a provoca iritații. Această doză variază și în funcție de probleme: scăzută pentru a strânge porii și a îmbunătăți pielea pentru cea mai sensibilă piele, medie în cazul tenului neuniform, textura granulată a pielii și/sau pierderea fermității și foarte concentrată în cazul apariției ridurilor și a unui ten foarte neregulat. Prin urmare, este important să apelați la produsul potrivit, să solicitați sfatul unui specialist și să respectați cu scrupulozitate instrucțiunile de utilizare.
Îngrijire cu retinol: ai grijă cu expunerea la soare
Un alt punct important de discutat, retinolul este fotosensibilizant, ceea ce înseamnă că acesta crește sensibilitatea pielii la lumina soarelui. Astfel, poate reacționa anormal chiar și în timpul expunerilor scurte. Pentru a evita acest lucru, este imperativ să aplicați retinol seara la culcare și să vă protejați pielea cu protecție solară a doua zi dimineața.