Unora le plac bauturile alcoolice din fructe, altora – un cuvée al carui secret e pastrat de sute de ani de aceeasi familie. Dar Lumea Noua castiga cota de piata. Lui Rajeev Samant i s-a dezvoltat gustul pentru vinuri in timpul anilor petrecuti in California, mai intai ca student la Stanford si apoi ca inginer la Oracle, in Silicon Valley.
Asa ca, atunci cand s-a intors la pitoreasca ferma a familiei, la nord de Mumbai, a decis sa incerce sa cultive struguri de masa. Nu era sigur de rezultat: recolte de mango, alune si trandafiri se vestejisera deja. Dar vita de vie a inflorit in climatul cu nopti reci si zile insorite. Samant a luat cu el cativa oameni din Valea Napa din California si a importat primii butasi de sauvignon blanc si zinfandel adusi vreodata in India.
Asa s-a nascut Podgoria Sula. Primul dop l-a pus in 2000 – exact cand indienii incepeau sa fie prinsi de febra vinului. Acum, in cramele lui a aparut un teasc pneumatic si tancuri de fermentare gigantice, unde sunt produse 18 varietati de vinuri. Citeste mai mult in MONEY EXPRESS.